Ολάζουον: Επενδύει σε ομάδα μπάσκετ στο Μπέρμιγχαμ

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ολάζουον: Επενδύει σε ομάδα μπάσκετ στο Μπέρμιγχαμ

bet365

Ο Χακίμ Ολάζουον ηγείται της κοινοπραξίας επενδυτών που ενδιαφέρονται για τη δημιουργία της πρώτης ομάδας μπάσκετ στο Μπέρμιγχαμ έπειτα από μια δεκαετία.

Ο Χακίμ Ολάζουον ήταν ο σέντερ - «όνειρο», αυτός που δεν είχε αντιπάλους παρά μόνο θαυμαστές, χορεύοντας το Dream Shake απέναντι στους ψηλούς που έβρισκε απέναντί του. Πλέον είναι έτοιμος να εμπλακεί στο αγγλικό μπάσκετ, καθώς ηγείται της κοινοπραξίας Αμερικάνων επενδυτών για τη δημιουργία ομάδας στο Μπέρμιγχαμ.

Η πόλη στην κεντρική Αγγλία παραμένει χωρίς ομάδα στη BBL, το πρωτάθλημα μπάσκετ της Μεγάλης Βρετανίας τα τελευταία 10 χρόνια, από τότε δηλαδή που συμμετείχαν οι Μπέρμιγχαμ Μπούλετς και ο Ολάζουον βλέπει ζεστά αυτή την προοπτική. Εξάλλου, Αμερικανοί επενδυτές αγόρασαν πέρσι το 45% των μετοχών της αγγλικής λίγκας μπάσκετ.

Στο πρωτάθλημα της Μεγάλης Βρετανίας κοουτσάρει ο Έλληνας Ανδρέας Καπούλας, που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου των Μπρίστολ Φλάιερς ενώ η έδρα των Νιούκαστλ Ιγκλς φιλοξένησε τον περασμένο Νοέμβριο τον αγώνα της Ελλάδας με τη Μεγάλη Βρετανία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

 

Τελευταία Νέα