Εκλογές ΕΟΚ: Τα... άγνωστα μέλη του Δ.Σ. από την παράταξη Λιόλιου

Newsroom
Εκλογές ΕΟΚ: Τα... άγνωστα μέλη του Δ.Σ. από την παράταξη Λιόλιου

bet365

Ο Βαγγέλης Λιόλιος αποτελεί τον νέο πρόεδρο της ΕΟΚ και το Gazzetta γράφει για τα 10 νέα και... άγνωστα στο ευρύ κοινό, μέλη της παράταξής του τα οποία θα βρεθούν στο νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Οι επεισοδιακές εκλογές της ΕΟΚ πέρασαν εδώ και λίγες ώρες στο παρελθόν...

Η παλιά φρουρά με επικεφαλής τον Γιώργο Βασιλακόπουλο παρέδωσε οριστικά την σκυτάλη στον Βαγγέλη Λιόλιο, ο οποίος αποτελεί το νέο «αφεντικό» του ελληνικού μπάσκετ. Μάλιστα και τα 13 μέλη από την παράταξή του κατάφεραν να βρεθούν στο νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, εκ των οποίων λίγοι είναι οι γνωστοί και περισσότεροι οι... άγνωστοι.

Φυσικά ούτε ο Δήμος Ντικούδης που σάρωσε στις εκλογές με 317 ψήφους, αλλά ούτε και η Άννυ Κωνσταντινίδου των 281 ψήφων χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς έχουν τιμήσει και με το παραπάνω με την παρουσία τους τα ελληνικά παρκέ. Το ίδιο και ο Βασίλης Ντάκουρης, ο οποίος συγκέντρωσε από τη πλευρά του 302 ψήφους.

Όμως ποιοι είναι οι υπόλοιποι 10 που θα έχουν λόγο στα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΟΚ; Το Gazzetta τους παρουσιάζει έναν προς έναν ξεχωριστά.

Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος - 260 ψήφοι

Ο 35χρονος Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη. Επιπλέον υπήρξε αθλητής των υποδομών της ομάδας ενώ συνέχισε εθελοντικά ως ενεργό μέλος του ΔΣ από το 2015. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Μίλωνα και διοικητικός υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ. Επιπλέον είναι σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας ο οποίος έχει λάβει μέρος και αναλάβει την επικοινωνιακή διαχείριση και συμβουλευτική εγχώριων και διεθνών οργανισμών, εκστρατειών και εταιρειών που αφορούν στη βιομηχανία, την ενέργεια, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τον τουρισμό, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τη ναυτιλία.

Γιάννης Ηλιόπουλος - 239 ψήφοι

Ο Γιάννης Ηλιόπουλος γεννήθηκε το 1973 και είναι απόφοιτος της Σχολής Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων σε Project Management και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Από το 1999 εργάζεται σε μεγάλη Τεχνική Εταιρεία ως Σύμβουλος Ανάπτυξης Ακινήτων ενώ η σχέση του με το μπάσκετ έμεινε σε ερασιτεχνικό επίπεδο έχοντας περάσει από τις ομάδες του Χολαργού και της Παλλήνης. Από το 2013 συμμετέχει στον Γυμναστικό Σύλλογο Γλυκών Νερών, ενώ από το 2019 είναι Γενικός Γραμματέας.

Κωνσταντίνος Μαρλαφέκας - 222 ψήφοι

Ο Κωνσταντίνος Μαρλαφέκας είναι 55 χρονών και μαζί με τα αδέλφια του, Ιωάννη και Πλάτωνα, ηγείται της «Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ» της μεγαλύτερης επιχείρησης αναψυκτικών και χυμών στην Ελλάδα, 100% ελληνικής ιδιοκτησίας. Η σχέση του με το μπάσκετ είναι ιδιαίτερα στενή καθώς έχει αναλάβει τη θέση του Προέδρου στην ομάδα όπου έπαιζε κατά το παρελθόν, τον Έσπερο Πατρών. Από τον Αύγουστο του 2020 κατέχει την θέση του αντιπροέδρου στον Απόλλωνα Πάτρας.

Νίκος Ζεϊμπέκης - 221 ψήφοι

Ο Νίκος Ζεϊμπέκης έχει «βαρύ» μπασκετικό παρελθόν καθώς έχει περάσει ως παίκτης από όλες τις κατηγορίες των Εθνικών και Τοπικών Πρωταθλημάτων Μπάσκετ, ενώ έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, ΑΣ Άρης, Γενικός Αρχηγός της ΚΑΕ Άρης, αλλά και πρόεδρος και Αντιπρόεδρος αθλητικών σωματείων μπάσκετ. Μάλιστα το 2014 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στην Θεσσαλονίκη και διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Αθλητισμού. Το 2019 συμμετείχε εκ νέου στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις οποίες επανεξελέγη και τιμήθηκε με τη θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητος και Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης και του προέδρου της ΔΕΠΘΕ. Το 2020 εξελέγη και πρόεδρος της ‘Ένωσης των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ελλάδος.

Χρήστος Βασιλειάδης - 215 ψήφοι

Ο Χρήστος Βασιλειάδης είναι από το 2001 ο πρόεδρος του Πρωτέα Βούλας. Τα τελευταία 20 χρόνια ο Σύλλογος έχει αναδειχθεί Κυπελλούχος Ελλάδος Γυναικών, ενώ έχει κατακτήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων και Κορασίδων 5 φορές. Επιπλέον είναι πτυχιούχος Οικονομικών με εξειδίκευση στον προγραμματισμό ανθρώπινου δυναμικού του Πανεπιστημίου Stirling του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει πλούσια εμπειρία στον Τραπεζικό Κλάδο καταλαμβάνοντας επί πολλά έτη διευθυντικές θέσεις.

Τρύφωνας Δίτσιος - 211 ψήφοι

Ο Τρύφωνας Δίτσιος είναι ο «βενιαμίν» του Δ.Σ. Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1998 και σε ηλικία 10 ετών ως αθλητής των ακαδημιών του τοπικού Συλλόγου Καστοριάς. Κατά τη διάρκεια της αθλητικής του πορείας συμμετείχε σε τρεις τελικές φάσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και Εφήβων. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση ΔΤΣ Α.Ε. με έδρα την Καστοριά, με ενεργό ρόλο τόσο στην διοίκησή της, όσο και στο εμπόριο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Εκείνος και η οικογένειά του δημιούργησαν πριν από πέντε χρόνια σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών) την καμπάνια «Φτύσε για κάτι που αξίζει», με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για δωρεά μυελού των οστών.

Λάμπρος Τάκης - 209 ψήφοι

Ο Λάμπρος Τάκης αγωνίστηκε στον Μ.Α.Σ. Αετός Θεσσαλονίκης σχεδόν για μία δεκαετία (1977-1986). Είναι Γενικός Γραμματέας του συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης από το 2009, ενώ ήταν και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη το 2013. Από το 2012 έως και σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΑΣΘ, ενώ τα τελευταία έξι έτη είναι Πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων της ίδιας ένωσης. Πρόκειται για πτυχιούχο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Οικονομικού Τμήματος της σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Νίκος Νικολόπουλος - 197 ψήφοι

Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ο μοναδικός που... συνεχίζει από το προηγούμενο Δ.Σ. της ΕΟΚ καθώς είχε εκλεγεί και το 2016. Αγωνίστηκε ως αθλητής σε αρκετές ομάδες ενώ παράλληλα ξεκίνησε και την προπονητική ( κατέχει δίπλωμα προπονητή Γ΄ κατηγορίας της Γ.Γ.Α), με παρουσίες σε τοπικά και εθνικά πρωταθλήματα. Από το 2003 αποτελεί μέλος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ενώ από το 2011 εκτελεί χρέη Προέδρου. Επιπλέον έχει περάσει και από το προπονητικό μετερίζι συμπληρώνοντας 40 χρόνια στον χώρο του μπάσκετ.

Δημήτρης Ευαγγέλου - 191 ψήφοι

Ο Δημήτρης Ευαγγέλου είναι επικεφαλής του Τμήματος μπάσκετ στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηλιούπολης στον οποίο δραστηριοποιείται για τέσσερις και πλέον δεκαετίες. Ο ίδιος ασχολήθηκε ενεργά με το μπάσκετ, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Παράλληλα διετέλεσε για τρεις θητείες Πρόεδρος όλου του Συλλόγου ο οποίος διαθέτει 9 Ολυμπιακά αθλήματα και 2.000 περίπου αθλητές.

Γιάννης Πεταλωτής - 178 ψήφοι

Ο Γιάννης Πεταλωτής αποτελεί τον πρόεδρο της ΓΑΣ Κομοτηνή και έναν άνθρωπο ο οποίος αποτελεί «σήμα κατατεθέν» του μπάσκετ στον νομό Ροδόπης. Από το 1980 αποτελούσε μέλος του συλλόγου ως παίκτης των Ακαδημιών αλλά το 1990 αποφάσισε να βγάλει την αθλητική περιβολή συνεχίζοντας να υπηρετεί το άθλημα από άλλο πόστο. Ασχολείται επιχειρηματικά με εμπόριο υγρών καυσίμων ωστόσο βρίσκεται πάντα δίπλα στην αγαπημένη του ΓΑΣ Κομοτηνή.

 

Τελευταία Νέα