Εκλογές ΕΟΚ: Νέος πρόεδρος ο Βαγγέλης Λιόλιος!

Αντώνης Καλκαβούρας
Εκλογές ΕΟΚ: Νέος πρόεδρος ο Βαγγέλης Λιόλιος!

bet365

Ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ σε μια ιστορική στιγμή για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης που μπαίνει και επισήμως στην μετά Βασιλακόπουλου περίοδο, συγκεντρώνοντας ποσοστό πλειοψηφίας στο Δ.Σ.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχει νέο πρόεδρο τον Βαγγέλη Λιόλιο και ένα συντριπτικά ανανεωμένο Διοικητικό Συμβούλιο έπειτα από τη σημερινή (12/9) ηλεκτρονική ψηφοφορία στην οποία συμμετείχε το 97% των σωματείων που είχαν δικαίωμα ψήφου για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΟΚ.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αποχωρεί και επισήμως από τη θέση στην οποία βρισκόταν για δεκαετίες αφού βάσει του νέου αθλητικού νόμου δεν είχε τη δυνατότητα να θέσει υποψηφιότητα λόγω ηλικίας, δίνοντας τη θέση του στον διοικητικό ηγέτη του Προμηθέα Πατρών και επικεφαλής της παράταξης «Δώσε Πάσα» που αναλαμβάνει πλέον το δύσκολο έργο να κουμαντάρει την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, συγκεντρώνοντας ποσοστό πλειοψηφίας!

Η παράταξη του Βαγγέλη Λιόλιου βγάζει 14 συμβούλους (σ.σ. 13 και τον εαυτό του) στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ και παίρνει αυτοδυναμία με 335 ψήφους, ήτοι το 54.8%. Όσον αφορά την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα «Πρώτα το μπάσκετ», συγκέντρωσε 185 ψήφους (30.2%) και βγάζει ως συμβούλους τον Ευθύμη Ρεντζιά και τον Φάνη Χριστοδούλου.

Η παράταξη του Άγγελου Παπανικολάου μάζεψε 90 ψήφους και μένει εκτός Δ.Σ. με 14.7%. Σε αυτό θα βρίσκεται ο Τάσος Δελημπαλταδάκης ως ανεξάρτητος.

Πρώτος σε ψήφους βγήκε ο Δήμος Ντικούδης με 317 ενώ ο «θηλυκός Γκάλης», η Άννυ Κωνσταντινίδου έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ. Από κει και πέρα, ο Βαγγέλης Λιόλιος θα είναι και ο εκπρόσωπος της ΕΟΚ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ως μέλη του Δ.Σ. εκλέγονται

1. Δήμος Ντικούδης (Λιόλιος) - 317 ψήφοι
2. Βασίλης Ντάκουρης (Λιόλιος) - 302 ψήφοι
3. Άννυ Κωνσταντινίδου (Λιόλιος) - 281 ψήφοι
4. Ευθύμης Ρεντζιάς (Φασούλας) - 263 ψήφοι
5. Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος (Λιόλιος) - 260 ψήφοι
6. Γιάννης Ηλιόπουλος (Λιόλιος) - 239 ψήφοι
7. Κωνσταντίνος Μαρλαφέκας (Λιόλιος) - 222 ψήφοι
8. Νίκος Ζεϊμπέκης (Λιόλιος) - 221 ψήφοι
9. Χρήστος Βασιλειάδης (Λιόλιος) - 215 ψήφοι
10. Φάνης Χριστοδούλου (Φασούλας) - 215 ψήφοι
11. Τρύφωνας Δίτσιος (Λιόλιος) - 211 ψήφοι
12. Λάμπρος Τάκης (Λιόλιος) - 209 ψήφοι
13. Τάσος Δελημπαλταδάκης (Ανεξάρτητος) - 198 ψήφοι
14. Νίκος Νικολόπουλος (Λιόλιος) - 197 ψήφοι
15. Δημήτρης Ευαγγέλου (Λιόλιος) - 191 ψήφοι
16. Γιάννης Πεταλωτής (Λιόλιος) - 178 ψήφοι
17. Γιάννης Τσουμής (Λιόλιος) - 176 ψήφοι

*Επειδή ο Παναγιώτης Φασούλας έλαβε ποσοστό άνω του 25% των έγκυρων ψηφοδελτίων (άνω των 153 εκ των 611 εγκύρων ψηφοδελτίων), η θέση του 17ου κατά σειρά σταυρών προτίμηση, Γιάννη Τσουμή καταλαμβάνεται από τον υποψήφιο για τη θέση του προέδρου, Παναγιώτη Φασούλα.

Οι υποψήφιοι για την εκλογή στην Εξελεγκτική Επιτροπή της ΕΟΚ είναι οι κάτωθι:

1.Γιαννουλάκης Ευάγγελος
2.Δένδης Δημήτριος
3.Καββαδία Όλγα
4.Πασσιάς Γεώργιος
5.Παπαθωμόπουλος Αναστάσιος
6.Φαρμάκης Νικόλαος
7.Γραμματικού Ευάγγελος

Κατόπιν την ψηφοφορίας προκύπτει ότι εκλέγονται ως εκπρόσωποι της ΕΟΚ στην ΕΟΚ οι κάτωθι:

1.Λιόλιος Ευάγγελος 302 (Τακτικός)
2.Ρεντζιάς ευθύμιος 173 (Αναπληρωματικός)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα