ΕΟΚ: Ριζικά ανανεωμένο το Δ.Σ. σε σχέση με το 2016 και το 91% του Βασιλακόπουλου

Γιάννης Σταυρουλάκης
ΕΟΚ: Ριζικά ανανεωμένο το Δ.Σ. σε σχέση με το 2016 και το 91% του Βασιλακόπουλου

bet365

Το νέο Δ.Σ. της ΕΟΚ που θα προκύψει μετά από τη συγκρότησή του σε σώμα θα είναι ριζικά ανανεωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο του 2016, όταν δηλαδή ο Γιώργος Βασιλακόπουλος επανεξελέγη πρόεδρος με 91%.

Το ελληνικό μπάσκετ μπαίνει σε νέα εποχή από τη στιγμή που ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αποχωρεί και επισήμως από την προεδρεία της ΕΟΚ, καθώς ο νέος αθλητικός νόμος δεν του έδωσε τη δυνατότητα να θέσει υποψηφιότητα λόγω ηλικίας.

Έπειτα, λοιπόν από μια μακρά προεκλογική περίοδο που σημαδεύτηκε από δυο αναβολές, ο Βαγγέλης Λιόλιος αναλαμβάνει να οδηγήσει την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στην επόμενη μέρα, έχοντας την συντριπτική πλειοψηφία στο νέο Δ.Σ. που προέκυψε και θα συγκροτηθεί σε σώμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα απαρτίζεται πλέον από 13 συμβούλους του Βαγγέλη Λιόλιου, μεταξύ αυτών η Άννυ Κωνσταντινίδου, η πρώτη γυναίκα που θα συμμετάσχει στα διοικητικά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Παράλληλα, πρόκειται για το πρώτο Δ.Σ. στο οποίο δεν θα βρίσκονται... παραδοσιακά μέλη του όπως ο μέχρι πρότινος πιο κοντινός συνεργάτης του Γιώργου Βασιλακόπουλου, Τάκης Τσαγκρώνης ή ο Αριστείδης Γολέμης. Παρεμπιπτόντως, αμφότεροι αποτελούσαν μέλη της προσωρινής διοίκησης Πρωτοδικείου (σ.σ. Β' αντιπρόεδρος ο Γολέμης, Γ.Γ. ο Τσαγκρώνης) και πλέον βρίσκονται εκτός Δ.Σ.

Στις προηγούμενης εκλογές του 2016, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε συγκεντρώσει το 91% με τη συμμετοχή 581 σωματείων και επανεξελέγη. Ο μοναδικός που... επιβίωσε από εκείνο το Δ.Σ. και θα βρίσκεται επίσης στο νέο είναι ο Νίκος Νικολόπουλος.

Το Δ.Σ. της ΕΟΚ μετά από τις εκλογές του 2016

Πρόεδρος: Βασιλακόπουλος Γιώργος
Α’ Αντιπρόεδρος: Μελής Μιχάλης (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ)
Β’ Αντιπρόεδρος: Γολέμης Αριστείδης
Γεν. Γραμματέας: Τσαγκρώνης Παναγιώτης
Ειδ. Γραμματέας: Κουλοσούσας Σωτήριος
Ταμίας: Δημήτρης Μπασούρης

Μέλη

Αγγελόπουλος Δημήτρης
Αλεξόπουλος Ιωάννης
Ζώης Αστέριος
Κουτραφούρης Ιωάννης
Λόρτος Σάββας
Λυμπεράτος Ευάγγελος
Μαρκάκης Χαράλαμπος
Νικάκης Κωνσταντίνος
Νικολόπουλος Νικόλαος
Παρίσης Κωνσταντίνος
Σαββίδης Λάζαρος
Φαρμάκης Νικόλαος
Χρηστίδης Δημήτριος

 

Τελευταία Νέα