Εκλογές ΕΟΚ: Τα σενάρια είναι δύο, δηλαδή το εξής ένα

Εκλογές ΕΟΚ: Τα σενάρια είναι δύο, δηλαδή το εξής ένα

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας γράφει για τα δύο σενάρια τα οποία μπορούν να επικρατήσουν στο αυριανό Δ.Σ., που έχει συγκαλέσει η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ, με θέμα την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων. Γιατί μπορεί να προσπεραστεί ακόμη και ο «σκόπελος» της παρερμηνείας.


Η προσφυγή στο Πρωτοδικείο και η αναμενόμενη δικαίωση των σωματείων που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές της ΕΟΚ, ήταν ένας γνωστός άσος στο μανίκι της προσωρινής διοίκησης (τα σωματεία που προσέφυγαν πρόσκεινται στην παλιά φρουρά της ομοσπονδίας, η οποία στηρίζει την υποψηφιότητα του Άγγελου Παπανικολάου). Επομένως, η διαφαινόμενη εξέλιξη της αναβολής των εκλογών που η ίδια προκήρυξε, δεν εκπλήσσει κανέναν από τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» του ελληνικού μπάσκετ.

Τα ίδια έγιναν τον περασμένο Μάρτιο, άλλωστε, όταν η προηγούμενη διοίκηση εξέπεσε και όλως περιέργως, το Πρωτοδικείο της έδωσε το δικαίωμα να σχηματίσει μία προσωρινή που εξακολουθεί να λυμαίνεται τον χώρο του αθλήματος και εμμέσως να διατηρεί ακέφαλη την ομοσπονδία.

Η σημερινή δικαστική απόφαση, πάντως, δεν διατάσσει την αναβολή των εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 12 Σεπτεμβρίου. Ο πρωτοδίκης, απλά, αποφαίνεται ότι τα 41 σωματεία που προσέφυγαν, πρέπει να προστεθούν στον εκλογικό κατάλογο και να έχουν δικαίωμα ψήφου. Και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με την αυριανή (01/09) εκδίκαση του ανάλογου αιτήματος που κατέθεσαν άλλα 21 σωματεία.

Ωστόσο, ο εκλογικός κατάλογος των επικείμενων αρχαιρεσιών έχει κλείσει από τις 8 του περασμένου Αυγούστου (556 σωματεία), καθώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, η επικύρωσή του από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, πρέπει να έχει γίνει τουλάχιστον 40 μέρες πριν από την ημέρα της ψηφοφορίας (12/09).

Επί της ουσίας, λοιπόν, η απόφαση του Πρωτοδικείου δίνει πάτημα στην προσωρινή διοίκηση να αναβάλλει ή και να μεταθέσει τις εκλογές (μέσω νέας προκήρυξης) στο αυριανό Δ.Σ., όπου έχει την πλειοψηφία, μέχρι έως ότου ενημερωθεί ο εκλογικός κατάλογος με τα επιπλέον 48 σωματεία, που έχουν εν τω μεταξύ ενταχθεί στο αθλητικό μητρώο (σήμερα αριθμεί 604), αλλά δεν είχαν προλάβει την ημερομηνία για να έχουν δικαίωμα ψήφου.

Με σημερινή του δήλωση, ο εκ των υποψηφίων προέδρων, Βαγγέλης Λιόλιος εκφράζει την πεποίθηση ότι η προσωρινή διοίκηση δεν θα παρερμηνεύσει την δικαστική απόφαση και δεν θα αναβάλει τις εκλογές. Γιατί πράγματι το δικαστήριο ζητάει μόνο να ψηφίσουν τα σωματεία που έχουν τεθεί εκτός καταλόγου.

Το εύλογο ερώτημα που τίθεται, όμως, είναι πως θα γίνει αυτό; Δηλαδή πως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και οι συν αυτώ, θα προχωρήσουν στην ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων ώστε να τρέξει κανονικά η εκλογική διαδικασία, όταν οι ίδιοι έχουν «υποκινήσει» την προσφυγή των σωματείων στο Πρωτοδικείο για να «σαμποτάρουν» το εκλογικό σκηνικό και να κάνουν μία ακόμη επίδειξη ισχύος;

Επιπροσθέτως, τι θα γίνει με την θητεία τους και το ενδεχόμενο έκπτωσής τους; Πως μπορεί να προκύψει μία τέτοια εξέλιξη αν κι εφόσον αναβάλουν τις αρχαιρεσίες και τις προκηρύξουν σε μελλοντική ημερομηνία;

Οι απαντήσεις είναι λίγο-πολύ γνωστές, αλλά θα δοθούν και επίσημα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τετάρτης (01/09)... Και μη χειρότερα...


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!