Ανατροπή: Κανονικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών με 10ημερη καραντίνα σε αθλητές

Κώστας Ευθυμιάδης
Ανατροπή: Κανονικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών με 10ημερη καραντίνα σε αθλητές

bet365

Η IWF αποφάσισε να διεξαχθεί κανονικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών μετά από εγγυήσεις που πήρε από το Ουζμπεκιστάν.

Κανονικά θα διεξαχθεί όπως όλα δείχνουν, κανονικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών στο Ουζμπεκιστάν.

Σύμφωνα με ενημέρωση από μέλος του συμβουλίου της IWF, η διοργάνωση θα ξεκινήσει κανονικά στις 7 Δεκεμβρίου, με την προϋπόθεση οι αθλητές που θα ταξιδέψουν από χώρες στις οποίες υπάρχουν περιορισμοί από το Ουζμπεκιστάν, να τεθούν σε 10ημερη καραντίνα.

Αυτό σημαίνει πως όσοι δεν έχουν φτάσει στην χώρα, θα πρέπει να φτάσουν άμεσα ώστε να περάσουν το διάστημα της καραντίνας, ωστόσο όσοι επρόκειτο να αγωνιστούν τις πρώτες ημέρες του προγράμματος, εκ των πραγμάτων δεν προλαβαίνουν.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας έδωσε εξαίρεση για όσους μετέχουν στην διοργάνωση που κινδύνευε να πάει σε αναβολή, με την IWF να καλείται να βρει τρόπους (ίσως αλλαγή προγράμματος) ώστε να μπορέσουν να αγωνιστούν κανονικά οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι αθλητές που επηρεάζονται από την 10ημερη καραντίνα. Αυτοί που θα έχουν πρόβλημα είναι οι αθλητές από την Αφρική, το Χονγκ Κονγκ, αλλά και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Βρετανία και η Ιταλία, αλλά και η Αυστραλία.

Ωστόσο, ήδη τρεις χώρες της Αφρικής και η Κίνα αποσύρθηκαν από την διοργάνωση όπως έγινε γνωστό.

 

Τελευταία Νέα