Η ΔΟΕ προειδοποιεί εκ νέου για αποκλεισμό την IWF

Η ΔΟΕ προειδοποιεί εκ νέου για αποκλεισμό την IWF

bet365

Νέα αυστηρή προειδοποίηση για αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δέχτηκε η παγκόσμια ομοσπονδία άρσης βαρών από την ΔΟΕ

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προειδοποίησε εκ νέου την παγκόσμια ομοσπονδία άρσης βαρών για το μέλλον της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την αποτυχία της δεύτερης να αποδεχτεί στην ψηφοφορία της το νέο καταστατικό για το ντόπινγκ!

Η IWF συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα και έκανε εν μέρει αποδεκτό το νέο καταστατικό, καθώς υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις σε ορισμένα σημεία τα οποία ενόχλησαν ορισμένους παράγοντες ομοσπονδιών.

Η ΔΟΕ έχει προειδοποιήσει ήδη με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 αν δε συμμορφωθεί η ομοσπονδία με τους κανόνες, με την IWF να αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως εντός των ημερών και πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα συνεδριάσει εκ νέου για τα άρθρα στα οποία υπήρξαν αντιδράσεις.

Το άθλημα έχει δεχτεί πολλές πληγές από υποθέσεις ντόπινγκ και διαφθοράς παραγόντων, με δύο ηγετικά στελέχη από Τουρκία και Ρουμανία να αναγκάζονται σε παραίτηση. Μετά τους Ολυμπιακούς, το Εκτελεστικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει για να πάρει τις οριστικές αποφάσεις και το αν θα κάνει αποδεκτές τις προτάσεις που θα κατατεθούν τις επόμενες ημέρες.

Η ΔΟΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως γνωρίζει «το πλάνο της παγκόσμιας ομοσπονδίας άρσης βαρών» και ότι «εκφράζει την ανησυχία της για την αποτυχία να λάβει οριστικές αποφάσεις η IWF στην διάρκεια του Κογκρέσου της».

«Η ΔΟΕ διατηρεί το δικαίωμα στο μέλλον να πάρει αποφάσεις κατά της IWF, συμπεριλαμβανομένου και του αποκλεισμού της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 ή και μελλοντικές διοργανώσεις» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση από την Λοζάνη.

Συνολικά πάνω από 50 εθνικές ομοσπονδίες καταψήφισαν το νέο καταστατικό.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα