Πάει για αναβολή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών

Κώστας Ευθυμιάδης
Πάει για αναβολή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών

bet365

Μία εβδομάδα πριν την έναρξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος άρσης βαρών στην Τασκένδη, η πιθανότητα να αναβληθεί η διοργάνωση έχει αυξηθεί λόγω της πανδημίας.

Κοντά στο να αναβάλει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών είναι η Παγκόσμια ομοσπονδία (IWF).

Η διοργάνωση έχει προγραμματιστεί να αρχίσει την άλλη εβδομάδα (7-17 Δεκεμβρίου) στην Τασκένδη, όπως πολλές χώρες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να ταξιδέψουν στο Ουζμπεκιστάν λόγω των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας.

Ηδη 9 χώρες από την Αφρική και το Χονγκ Κονγκ έχουν αποκλειστεί από την κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν λόγω των αυξημένων κρουσμάτων, αλλά και της μετάλλαξης Omicron, ενώ άλλες δέκα χώρες είναι στη λίστα αυτών που με την άφιξή τους στη χώρα θα πρέπει να μπουν σε 10ημερη καραντίνα. Ανάμεσα σε αυτές τις χώρες είναι η Αυστραλία, η Μεγάλη Βρετανία και η Ιταλία, που έχουν δηλώσει συνολικά 22 αθλητές και αθλήτριες.

Στην λίστα συμπεριλαμβάνονται και Κινέζοι αθλητές και υπολογίζεται ότι πάνω από 60 αντιμετωπίζουν πρόβλημα να μπουν στη χώρα και να αγωνιστούν.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση καθώς θα υποβαθμιστεί σημαντικά και σήμερα η IWF αναμένεται να ανακοινώσει πως η διοργάνωση θα αναβληθεί, αν δεν βρεθεί λύση με την κυβέρνηση.

Τα μέτρα του Ουζμπεκιστάν εκτός από τους αγώνες επηρεάζουν και τις εκλογές της Παγκόσμιας ομοσπονδίας. Μετά τους αγώνες θα γίνει και το ετήσιο συνέδριο όπου επρόκειτο να γίνουν και οι εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο. Οι εκλογές όμως αναβλήθηκαν, ενώ στον «αέρα» είναι και η εκλογή των υποψηφίων για να μπουν μέλη σε επιτροπές καθώς λόγω των περιορισμών δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα.

 

Τελευταία Νέα