Αντιδράσεις αθλητών κατά της IWF που θέλει να κόψει κατηγορίες

Newsroom
Αντιδράσεις αθλητών κατά της IWF που θέλει να κόψει κατηγορίες

bet365

Εντονες αντιδράσεις από τους αθλητές της άρσης βαρών μετά την πρόταση της Παγκόσμιας ομοσπονδίας να κόψει και να αλλάξει τις κατηγορίες.

Από το κακό στο χειρότερο πάει η άρση βαρών, καθώς έχει ξεσπάσει νέα κόντρα μεταξύ της Παγκόσμιας ομοσπονδίας και της Επιτροπής Αθλητών.

Αφορμή είναι η πρόταση της Επιτροπής της IWF να κοπούν δύο κατηγορίες και να αλλάξουν οι υπάρχουσες, ώστε να συμπτυχθούν σε ορισμένες οι αθλητές.

Η πρόταση ρίχνει τις 10 κατηγορίες σε οκτώ, αλλά η επιτροπή των αθλητών έστειλε επιστολή και διαμαρτύρεται, λέγοντας πως καμία αλλαγή δεν θα γίνει επιτρεπτή χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Αναφέρουν μάλιστα πως η συγκεκριμένη πρόταση θα προκαλέσει περισσότερη σύγχυση και θα καταστρέψει το άθλημα και τους ίδιους τους αθλητές.

Η άρση βαρών είναι ήδη στριμωγμένη από την ΔΟΕ καθώς απειλείται με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στην διοίκηση προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα να μαλακώσουν την στάση του Μπαχ. Θεωρώντας δεδομένο πως θα μειωθούν οι κατηγορίες στο ολυμπιακό πρόγραμμα στο Παρίσι, προχώρησαν σε αυτή την πρόταση, για να κάνουν το χατίρι της ΔΟΕ.

Η πρόταση περιλαμβάνει τις υποψήφιες κατηγορίες 58κ., 72κ., 92κ., 109κ. και +109κ. στους άνδρες και 50κ., 58κ. 71κ. 85κ. και +85κ. για τις γυναίκες.

Οι άλλες τρεις κατηγορίες που είναι στη λίστα, είναι τα 65κ., 82κ. και 101κ. στους άνδρες και τα 54κ., 65κ. και 79κ. στις γυναίκες.

Είναι ένα ζήτημα που ενδεχομένως θα συζητηθεί τον Δεκέμβριο στο κρίσιμο συνέδριο της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στο Ουζμπεκιστάν, όπου θα γίνουν και οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο της IWF, με την Ελληνοαμερικανίδα Ούρσουλα Παπανδρέα να είναι υποψήφια για την θέση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα