Ο Πύρρος Δήμας ζητά να αλλάξει το Δ.Σ. της παγκόσμιας ομοσπονδίας άρσης βαρών για να σωθεί το άθλημα

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Πύρρος Δήμας ζητά να αλλάξει το Δ.Σ. της παγκόσμιας ομοσπονδίας άρσης βαρών για να σωθεί το άθλημα

bet365

Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Πύρρος Δήμας και η ελληνική ομοσπονδία άρσης βαρών, είναι ανάμεσα σε αυτές που ζητούν από τα μέλη της IWF να παραιτηθούν για να σωθεί το άθλημα.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι η άρση βαρών καθώς κινδυνεύει άμεσα να βγει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων το 2024 και σύμφωνα με το Insidethegames.biz, o Πύρρος Δήμας παίρνει θέση για να αλλάξει το status quo στην παγκόσμια ομοσπονδία.

Η IWF δεν αποδέχτηκε τον νέο Κώδικα για το ντόπινγκ, αλλά και την διαφθορά εντός των τειχών της, με αποτέλεσμα ο Μπαχ να ξεκαθαρίσει πως πλέον τα πράγματα για το άθλημα όσον αφορά το ολυμπιακό κίνημα, είναι δυσοίωνα. Η ΔΟΕ μάλιστα έδωσε το «πράσινο φως» στην Εκτελεστική Επιτροπή να πετά εκτός Ολυμπιακών Αγώνων οποιοδήποτε άθλημα ή αγώνισμα, χωρίς να χρειάζεται έγκριση από το Συμβούλιο.

Αυτό είναι και το τελευταίο «καμπανάκι» με την παγκόσμια ομοσπονδία να αναμένεται να συνεδριάσει ξανά το επόμενο διάστημα (7 Σεπτεμβρίου), αλλά ήδη κάποια υψηλά πρόσωπα ζητούν την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου.

Ανάμεσά τους είναι και ο Πύρρος Δήμας σύμφωνα με το δημοσίευμα, αλλά και η Σάρα Ντέιβις, επικεφαλής της επιτροπής αθλητών στην παγκόσμια ομοσπονδία. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, υπάρχουν τα ονόματα του σπουδαίου ολυμπιονίκη και της Ντέιβις, καθώς και οι εθνικές ομοσπονδίες των ΗΠΑ, Βέλγιο, Γερμανία, Νέα Ζηλανδία, Σαμόα, Φίτζι, Γκουάμ, Νησιά Μάρσαλ και Ελλάδας.

«Η απλή πραγματικότητα είναι πως έχουμε ένα μήνα να σώσουμε το αγαπημένο μας ολυμπιακό άθλημα και καλούμε την ηγεσία να το βάλει πάνω από τους εαυτούς τους. απλά πρέπει να το κάνουν» αναφέρει η ανακοίνωση.

Λιγο πριν τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Τόμας Μπαχ τόνιζε σε συνέντευξη Τύπου πως «πρέπει να γίνει αλλαγή κουλτούρας στην παγκόσμια ομοσπονδία» δείχνοντας πως η ΔΟΕ έχει αποφασίσει να τραβήξει στα άκρα το θέμα, με ενδεχόμενη αποβολή του αθλήματος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, να προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά.

Ο Ατίλα Αντάμφι, πρώην γενικός διευθυντής της IWF, τόνισε: «Δεν έχει σημασία πόσοι ψήφισαν υπέρ του νέου Καταστατικού. Το άθλημα για να επιβιώσει χρειάζεται την αναγνώριση από την ΔΟΕ και όχι ένα αδύναμο καταστατικό το οποίο εγκρίνουν τα δύο τρίτα. Δεν πρέπει να χαθεί χρόνος. Η παλιά φρουρά πρέπει να αποχωρήσει και να δώσει την ευκαιρία στο άθλημα να διατηρηθεί στο Ολυμπιακό πρόγραμμα που σημαίνει τα πάντα για την άρση βαρών, τις ομοσπονδίες και κυρίως για τους αθλητές».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα