Παραιτήσεις στην Παγκόσμια ομοσπονδία άρσης βαρών μετά τις αποκαλύψεις για διαφθορά και ντόπινγκ

Παραιτήσεις στην Παγκόσμια ομοσπονδία άρσης βαρών μετά τις αποκαλύψεις για διαφθορά και ντόπινγκ

bet365

Εξελίξεις στο άθλημα της άρσης βαρών καθώς απομακρύνθηκαν από την παγκόσμια ομοσπονδία δύο μέλη της που έχουν ανάμειξη σε σκάνδαλα ντόπινγκ και διαφθοράς.

Με την Παγκόσμια ομοσπονδία της άρσης βαρών να είναι στρυμωγμένη στα σχοινιά για διάφορα σκάνδαλα διαφθοράς και ντόπινγκ, οι δύο παράγοντες που φέρονται να έχουν την μεγαλύτερη σχέση με αυτά, απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους.

Ο λόγος για τον Ρουμάνο Νικολάε Βλαντ και τον Τούρκο Χασάν Ακούς, οι οποίοι φέρονται να έχουν αποκρύψει δεκάδες υποθέσεις ντόπινγκ από την πατρίδα τους αλλά και άλλες χώρες, μέσω του ρόλου τους στην IWF.

Η Παγκόσμια ομοσπονδία συνεδριάζει και σήμερα αποφασίζει αν θα κάνει αποδεκτό τον νέο Κώδικα για το ντόπινγκ, καθώς απειλείται με αποβολή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024.

Μετά την έρευνα ΜακΛάρεν έκαναν ένα πρώτο βήμα, ανακοινώνοντας πως οι Βλαντ και Ακούς απομακρύνθηκαν από την Εκτελεστική Επιτροπή της IWF και ταυτόχρονα τους αφαιρέθηκαν οι διαπιστεύσεις των Ολυμπιακών Αγώνων και δεν θα ταξιδέψουν στο Πεκίνο. Ο Βλαντ παραιτήθηκε και από τεχνικός διευθυντής της άρσης βαρών στο Τόκιο.

Είναι ένα πρώτο θετικό βήμα από την παγκόσμια ομοσπονδία, ωστόσο για να αποφύγει τις κυρώσεις από την ΔΟΕ θα πρέπει να υιοθετήσει και τον νέο κώδικα χωρίς αλλαγές. Κάποιες ομοσπονδίες πιέζουν να γίνουν πιο ελαστικά κάποια από τα μέτρα που προβλέπει ο νέος Κώδικας και εντός της ημέρας αναμένονται οι αποφάσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα