Σκάνδαλο ντόπινγκ στην Τουρκία, κινδυνεύει με αποβολή από το Τόκιο

Σκάνδαλο ντόπινγκ στην Τουρκία, κινδυνεύει με αποβολή από το Τόκιο

bet365

Η ομοσπονδία άρσης βαρών στην Τουρκία βρίσκεται μπλεγμένη σε σκάνδαλο ντόπινγκ και κινδυνεύει με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κίνδυνο να αποβληθεί από το τουρνουά της άρσης βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες αντιμετωπίζει η Τουρκία καθώς αποκαλύφθηκε ένα νέο σκάνδαλο ντόπινγκ.

Σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ, τρεις παράγοντες φέρονται να είναι μπλεγμένοι σε υπόθεση διαφθοράς και κάλυψης υποθέσεων ντόπινγκ, όπως προκύπτει από έρευνα οκτώ μηνών.

Οι εμπλεκόμενοι είναι ο Ταμάς Αγιάν, πρώην Γ.Γ. της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ο πρώην αντιπρόεδρος της IWF, Ρουμάνος Νίκου Βλαντ και ο Χασάν Ακούς που ήταν επίσης μέλος της παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το insidethegames, η υπόθεση είναι τόσο σοβαρή ώστε να πετάξει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων τους Τούρκους, κάτι που θα αλλάξει και τον «χάρτη» με τις προκρίσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, ο Ακούς που ήταν πρόεδρος της Τουρκικής ομοσπονδίας, κατηγορείται πως απέφυγε να τιμωρήσει 17 αθλητές που βρέθηκαν «ντοπέ» τους τελευταίους μήνες του 2012, ενώ το ίδιο είχε γίνει και με έναν Ρουμάνο αθλητή που είχε κερδίσει μετάλλιο στο Λονδίνο, αλλά σε έλεγχο πιάστηκε να δίνει ούρα άλλου αθλητή.

Οι υποθέσεις ντόπινγκ που κατηγορούνται πως κάλυψαν, χρονολογούνται από το 2009 ως το 2019, με το σκάνδαλο να βγαίνει στην επιφάνεια από ντοκιμαντέρ Γερμανικού καναλιού, με αφορμή την έρευνα ΜακΛάρεν για την διαφθορά στην άρση βαρών από τον Ιούνιο του 2020.

 

Τελευταία Νέα