Gazzetta Awards: Λάμψη και αποθέωση του αθλητισμού

Newsroom
Gazzetta Awards: Λάμψη και αποθέωση του αθλητισμού
Τα Gazzetta Awards By Nivea Men κατέληξαν στα χέρια των νικητών, σε μία λαμπερή εκδήλωση όπου παρέλασε η «αφρόκρεμα» του ελληνικού αθλητισμού. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον στον ίδιο χώρο, με το Gazzetta να βραβεύει όχι μόνο τους κορυφαίους της χρονιάς, αλλά και τους θρύλους του αθλητισμού.

Ένας κεραυνός για τη δύναμη της ζωής και της κυριαρχίας. Μία πινελιά λευκού. Και άλλη μία γαλάζιου. Για την Ελλάδα, τον ουρανό της και τη θάλασσα. Και όλα αυτά πασπαλισμένα από την έκρηξη της δύναμης της δημιουργίας. Ποτέ άλλοτε ένα βραβείο δεν έκρυβε τόση δύναμη!

Καλωσήρθατε στην πρώτη τελετή απονομής των Gazzetta Awards by NIVEA Men. Και ας ήταν αυτή η έβδομη χρονιά της ζωής των βραβείων. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.

Το κτήριο της ΕΟΕ, η «καρδιά» της Ολυμπιακής Επιτροπής φιλοξένησε τη λαμπερή διαδικασία. Μία λάμψη που προσέδωσαν οι αθλητές και οι αθλήτριες που πήραν στα χέρια τους τα Gazzetta Awards.

Μία διαδικασία που φιλοξένησε 137.141 ψήφους! Και δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει διαφορετικά από τη βράβευση ενός προπονητή. Αναγνωρισμένου στα πέρατα της γης, για όσα πετύχει σε ένα άθλημα που μπορεί να καυχιέται πως έχει εθνική χροιά, το πόλο.

Ο Θοδωρής Βλάχος, ο αρχιτέκτονας του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αναδείχθηκε ο προπονητής της χρονιάς, λαμβάνοντας 79.408 ψήφους.

«Συγκινήθηκα. Δεν είχα τη ψυχραιμία να το διαχειριστώ. Χωρίς τα εργαλεία τα καλά, τα δυνατά. Χωρίς αυτά δεν μπορείς να κάνεις τόσο μεγάλη διάκριση. Δεν έχω μόνο πολύ καλούς αθλητές αλλά έχω και πολύ καλά παιδιά. Τα όρια τα διαφυλάσσουμε και οι 2 πλευρές και για αυτό είμαστε ψηλά», δήλωσε σχετικά ο Θ.Βλάχος.

Το βραβείο Fair Play είναι από πιο σημαντικά της βραδιάς. Και αποκτά διαφορετική βαρύτητα, από τη στιγμή που κατέληξε στην Εθνική ομάδα Ακρωτηριασμένων, η οποία ολοκλήρωσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα χωρίς να δεχτούν ούτε μία κίτρινη κάρτα. Η σκηνή γέμισε από μία ομάδα. Όλοι τους με ένα πλατύ χαμόγελο σχηματισμένο στα χείλη τους.

«Τσίμι - Τσίμι»!

Ο Κώστας Τσιμίκας δε χρειάζεται συστάσεις. Φοράει την κόκκινη φανέλα της Λίβερπουλ και φέτος είναι έτοιμος να σηκώσει όλους τους δυνατούς τίτλους.

Αναδείχθηκε ο ποδοσφαιριστής της χρονιάς και έστειλε το δικό του μήνυμα, μέσω βίντεο, αφού οι υποχρεώσεις του με τη Λίβερπουλ τον κράτησαν στο Νησί.

«Αυτό το βραβείο μου δίνει το έξτρα κίνητρο και τη διάθεση να συνεχίσω τους στόχους μου», ήταν τα λεγόμενα του μπακ των σκάουσερς.

Το πόλο επέστρεψε στο προσκήνιο. Και στη σκηνή. Με την Εθνική ομάδα πόλο να είναι η κορυφαία ομάδα στα Gazzetta Awards!

Το βραβείο κατέληξε στα χέρια των διεθνών από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. «Το πόλο έχει χτίσει τη δική του παράδοση. Το πόλο έχει πλέον τη δική του σχολή και αυτή η επιτυχία είναι η αρχή», τόνισε ο κάπτεν της ομάδας, Γιάννης Φουντούλης.

Σειρά πήρε ο Νάσος Γκαβέλας, πρωταθλητής Ευρώπης στα 100 μέτρα και χρυσός Παραλυμπιονίκης στο Τόκιο, αναδείχθηκε «Αθλητής με αναπηρία της χρονιάς».

«Θέλω να ευχαριστήσω το Gazzetta γι' αυτή τη βράβευση. Δεν το πιστεύω ότι έχω τρέξει εγώ σε αυτή την κούρσα», ήταν τα λόγια του.

Η ώρα της Σάκκαρη και του Αντετοκούνμπο!

Η Μαρία Σάκκαρη αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως η κορυφαία αθλήτρια. Λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεών της στην Ιταλία, η Ελληνίδα τενίστρια έστειλε το δικό της μήνυμα, εξηγώντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες για την τιμή που μου κάνατε να βραβευτώ ως η κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς. Δυστυχώς, βρίσκομαι στη Ρώμη και δεν μπορώ να έρθω να παραλάβω το βραβείο, αλλά εύχομαι όλα τα καλά σε όλους. Θα τα πούμε του χρόνου!».

Όπου υπάρχει η Σάκκαρη, υπάρχει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο αθλητής της χρονιάς. Πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς, ο Giannis άφησε πίσω του στην ψηφοφορία τον Μίλτο Τεντόγλου και τον Στέφανο Ντούσκο, αμφότεροι Χρυσοί Ολυμπιονίκες στο Τόκιο.

«Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο που ψήφισε», τόνισε ο εκπρόσωπος του Αντετοκούνμπο, Ηλίας Πάνου, αφού ο Greek Freak βρίσκεται στη μέση της σειράς των Μπακς με τους Μπόστον Σέλτικς.

Οι ειδικές βραβεύσεις των θρύλων!

Η σκηνή στην αίθουσα της ΕΟΕ γέμισε από θρυλικές μορφές του ελληνικού αθλητισμού. Τη Χρυσή Ολυμπιονίκη στη Βαρκελώνη, Βούλα Πατουλίδου, τον ασημένιο νικητή στο Ρίο, Σπύρο Γιαννιώτη, τον νυν Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και μέλος πέντε ομάδων πόλο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Γιώργο Μαυρωτά.

Ο Γιαννιώτης βλέποντας το βίντεο που έπαιζε προς τιμήν του, σχολίασε το φινάλε της κούρσας στο Ρίο. «Αυτή η χεριά είναι... μαχαιριά», σχολίασε σχετικά.

Το ποδόσφαιρο εκπροσώπησε ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είναι έτοιμος να παίξει ξανά μπάλα την επόμενη εβδομάδα. Μιλώντας στις αθλήτριες του Παναθηναϊκού, οι οποίες τον βράβευσαν, τους ευχήθηκε να έχουν επιτυχίες τόσο με την Εθνική ομάδα, όσο και προσωπικές και να πετύχουν το στόχο να αγωνιστούν στο εξωτερικό.

Τελευταίο, μα και καλύτερο, αφήσαμε τον Πύρρο Δήμα! Οι συστάσεις είναι περιττές για τον θρύλο της άρσης βαρών και του ελληνικού αθλητισμού, τον άνθρωπο που σήκωσε στις πλάτες του όχι μόνο 210 κιλά, ολόκληρη την Ελλάδα!

Η κόρη, Μαρία, παρέλαβε το βραβείο, αφού ο Πύρρος Δήμας βρίσκεται στην Κρήτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων.

Στα Gazzetta Awards By Nivea Men τιμήθηκαν τόσο το Spetses Marathon, όσο και ο Δήμος Ιστιαίας για τη διοργάνωση του «Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης».

Οι αθλητές της έμπνευσης!

«Να μην τα παρατάμε, να σηκωνόμαστε και να τρέχουμε. Μέχρι την τελευταία μου πνοή θα συνεχίσω να τρέχω», ήταν το μήνυμα της Μαρίας Πολύζου. Μιας γυναίκας που... καταπίνει χιλιόμετρα σε Μαραθώνιους, Υπερμαραθώνιους, ξεπερνώντας και ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Ευχαριστώ πολύ για τη ψήφο. Για τη βράβευση. Έμαθα ότι η ζωή είναι ένας Μαραθώνιος. Δεν περίμενα πως θα ακολουθούσα αυτό το αγώνισμα, που με δίδαξε πολλά. Πίστη, στόχους και οράματα. Μου τα έδωσα όλα. Τα πήρα όλα αυτά για να στεφθώ νικήτρια στον Μαραθώνιο ενάντια στον καρκίνο. Έφτασα στη δική μου κορυφή διότι ποτέ δεν τα παράτησα. Να πέφτουμε ναι, να λυγάμε ναι αλλά ποτέ δεν τα παρατάμε. Θα τρέχω και θα συνεχίσω να τρέχω. Σας ευχαριστώ πολύ. Δημήτρη σε ευχαριστώ πάρα πολύ» συμπλήρωσε η Πολύζου.

Ο δεύτερος αθλητής που βραβεύτηκε από το Gazzetta ήταν ο Νίκος Παπαγγελής. Έβδομος Παραολυμπιονίκης στο Τόκιο στην ατομική χρονομέτρηση. Ένα πρόβλημα υγείας της τελευταίας στιγμής, τον εμπόδισε να δώσει το παρόν.

«Τον Νίκο τον ξέρω προτού χάσει το πόδι του. Το παιδί αυτό έχει περάσει δύο φορές καρκίνο, έχει ένα χαμόγελο στα χειλη και θέλει να προσφέρει. Γύρισε από το Τόκιο και στο μυαλό του είχε να βοηθήσει τον κόσμο. Μου ζήτησε να του δώσω ιδέες. Τον Σεπτέμβριο σε δύο ημέρες θα ταξιδέψει από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα με το ποδήλατό του», εξήγησε ο μάνατζερ του, Ηλίας Πάνου.

Η τελευταία που έκανε την εμφάνισή της στη σκηνή των Gazzetta Awards ήταν η Δήμητρα Ζαπονίδου, η πρώτη Ελληνίδα αρχηγός, η οποία είχε πει τη συγκλονιστική ιστορία της στο GWomen.

«Είμαι τόσο συγκινημένη. Σας ευχαριστώ πολύ όλους, όλα αυτά που γίνονται με κάνουν να υπάρχω και να περπατάω», ήταν τα λόγια της.

 

Τελευταία Νέα