Η Δήμητρα Ζαπονίδου
15/04/2022
ΜΠΑΣΚΕΤ

Σε 450 δευτερόλεπτα η Δήμητρα Ζαπονίδου, η πρώτη αρχηγός μας, θα σε συγκινήσει

Ηταν η καλύτερη και χωρίς κάλτσες, γιατί δεν είχε λεφτά να τις αγοράσει. Η Δήμητρα Ζαπονίδου στα 86 της παρακολουθεί ακόμα μπάσκετ και χαίρεται με τον «παικταρά Γιάννη» που μιλάει για την μαμά του και λιώνει.

Αν έχεις 450 διαθέσιμα δευτερόλεπτα, τότε αφιέρωσέ τα στην Δήμητρα Ζαπονίδου. Αφιέρωσέ τα γιατί σε αυτά τα 450 δευτερόλεπτα θα συγκινηθείς, θα χαμογελάσεις, θα χάρεις και θα πάρεις δωρεάν μαθήματα ζωής κι αθλητισμού από τον «Μήτσο».

Για όσους κι όσες δεν την γνωρίζετε η Δήμητρα Ζαπονίδου ήταν η πρώτη μας αρχηγός. Είναι η πρώτη μας αρχηγός. Σαν σήμερα, 15 Απριλίου του 1958 η Εθνική ομάδα γυναικών έδινε τον πρώτο της αγώνα στο μπάσκετ. Στο γήπεδο του Πανελληνίου η Ελλάδα φιλοξένησε την Εθνική Λιβάνου με αρχηγό την Δήμητρα Ζαπονίδου (έβαλε και 14 πόντους).

Από τον Εσπερο (που γυμναζόταν γιατί δεν είχε ομάδα μπάσκετ) στον Πανιώνιο με τον οποίο και κατέκτησε το πρώταθλημα το 1951 ούσα αήττητη.

Η Δήμητρα Ζαπονίδου στα 86 της μας έκανε την τιμή και μίλησε στο GWomen. Γιατί με το που άκουσε για το εγχείρημα δε το σκέφτηκε. «Θα έρθω από τον Αγιο Παντελεήμονα. Μου δώσατε ζωή». Κι όταν έπιασε τη μπάλα του μπάσκετ στα χέρια της έλαμψε το πρόσωπό της.

Στα επόμενα 450 δευτερόλεπτα λοιπόν, η πρώτη μας αρχηγός θα σας πει πως δεν είχε λεφτά να πάρει κάλτσες αλλά το μόνο που την ένοιαζε ήταν να παίζει καλά για να νικάει η ομάδα της και ότι ακόμα και τώρα παρακολουθεί την πορτοκαλί θεά. Το ομορφοτέρο πράγμα στον κόσμο και χαίρεται με την χαρά του Γιάννη και με την χαρά της μαμας του.

Αρχηγέ ευχαριστούμε...

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]