Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού του 2027 στο ΟΑΚΑ

Newsroom
Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού του 2027 στο ΟΑΚΑ

bet365

Το ΟΑΚΑ θα αποτελέσει την καρδιά των Ευρωπαϊκών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού, τους οποίους ανέλαβε να διοργανώσει ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου του 2027. 

Στο επίκεντρο των διεθνών διοργανώσεων θα βρεθεί για ακόμη μία φορά το Ολυμπιακό Αθλητικό Kέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης». Το Ολυμπιακό Συγκρότημα θα αποτελέσει την «καρδιά» των Ευρωπαϊκών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού, τους οποίους ανέλαβε να διοργανώσει ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου του 2027.

Η παρουσίαση των υποψήφιων πόλεων πραγματοποιήθηκε στο Μπορντό της Γαλλίας. Στην τελική ψηφοφορία υποψήφιες ήταν η Αθήνα και η Πράγα. Η ελληνική υποψηφιότητα ανέδειξε τα έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την αναβάθμιση και τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, και, έχοντας «προίκα» την επιτυχημένη διοργάνωση των Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού (2021) απέκτησε ισχυρό προβάδισμα. Επίσης, η στήριξη της πρότασης από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Περιφέρεια Αττικής έγειρε τη «ζυγαριά» υπέρ της Αθήνας και, μάλιστα, με εμφατικό τρόπο καθώς ξεπέρασε κατά 40 ψήφους την Πράγα.

Στην παρουσίαση των υποψηφιοτήτων συμμετείχε ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του Ο.Α.Κ.Α. Κωνσταντίνος Χαλιορής. Ο κ. Χαλιορής μίλησε για τις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις, την ανάπλαση του Ολυμπιακού Συγκροτήματος και τη μετατροπή του σε ένα Ολυμπιακό Πάρκο της Αθήνας με αθλητικό, πολιτιστικό, οικολογικό και εκπαιδευτικό αποτύπωμα. «Η Ελλάδα μας αναπτύσσεται, διεκδικεί μεγάλες διοργανώσεις και αναδεικνύεται νικήτρια. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της υποψηφιότητάς μας στο Μπορντό της Γαλλίας, εκατοντάδες άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα έργα αναβάθμισης του Ολυμπιακού συγκροτήματος. Το 2027 το Ο.Α.Κ.Α. θα αποτελέσει το επίκεντρο ακόμη μίας μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης», τόνισε ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του Ο.Α.Κ.Α. Κωνσταντίνος Χαλιορής.

2

Η διεκδίκηση των Ευρωπαϊκών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού από τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας είχε την υποστήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. «Η Ελλάδα, τα τελευταία τρία χρόνια, με τις πολιτικές εξωστρέφειάς μας, έχει επιστρέψει δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη του αθλητισμού, στη θέση που της αρμόζει. Διεκδικούμε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και τις διοργανώνουμε με επιτυχία. Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού του 2027 θα αποτελέσουν ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία για τη διεθνή προβολή της χώρας μας ενώ από αυτή θα προκύψουν σημαντικά οφέλη. Χιλιάδες εργαζόμενοι από χώρες της Ευρώπης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αναβαθμισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις μας, να αγωνιστούν σε αυτές, να γευτούν την ελληνική φιλοξενία, να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας και τις ομορφιές του τόπου μας», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού θα διοργανώσει ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας. «Η διοργάνωση των Παγκοσμίων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού τον περασμένο Οκτώβριο σε συνθήκες πανδημίας αποτέλεσε έναν άθλο. Οι ιθύνοντες μας δίνουν και πάλι την ευκαιρία να διοργανώσουμε αγώνες που θα προβάλλουν την Αθήνα και τη χώρα μας καθώς και εκδηλώσεις που θα μείνουν στην ιστορία του παγκόσμιου εργασιακού αθλητικού κινήματος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και το Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη για την αμέριστη υποστήριξή τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρος Καραβούλης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα