Copa America: Στον «αέρα» η διεξαγωγή του και στην Βραζιλία!

Copa America: Στον «αέρα» η διεξαγωγή του και στην Βραζιλία!

bet365

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην διεξαχθεί το Copa America ούτε στην Βραζιλία, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας!

Μπορεί η CONMEBOL να ανακοίνωσε πως βρέθηκε λύση και το Copa America θα διεξαχθεί στην Βραζιλία, όμως ούτε αυτό είναι σίγουρο πως θα συμβεί!

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Λουίζ Εντουάρντο Ράμος, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση από την κυβέρνηση για να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση στην χώρα, σημειώνοντας πως «δεν είναι σίγουρο ότι η Βραζιλία μπορεί να διοργανώσει το Copa America»!

Η διοργάνωση βρέθηκε χωρίς «στέγη» καθώς η Κολομβία αρχικά (συνδιοργανώτρια) και η Αργεντινή, αποφάσισαν πως λόγω της πανδημίας (η Κολομβία έχει και άλλα εσωτερικά ζητήματα) δεν μπορούσαν να επιτρέψουν την διεξαγωγή της.

Η Ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, ανακοίνωσε πως η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην Βραζιλία, η οποία ωστόσο βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση όσον αφορά την πανδημία.

Με τους πολίτες μάλιστα να διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης Μπολσονάρου για τον τρόπο που έχει χειριστεί την υγειονομική κρίση, υπάρχουν επιφυλάξεις για την ανάληψη της διοργάνωσης.

Παράλληλα, τοπικές κυβερνήσεις αντιδρούν στο ενδεχόμενο να γίνουν αγώνες τέτοιου βεληνεκούς στις πόλεις τους. Χαρακτηριστικά το Σάο Πάολο, θα επιτρέψει ξένες αποστολές μόνο αν έχουν κάνει τον εμβολιασμό, κάτι που πρακτικά είναι αδύνατο από τη στιγμή που μένουν δέκα ημέρες για την έναρξη της διοργάνωσης! Εκτός των άλλων, η ανάληψη της διοργάνωσης προκάλεσε οργισμένα σχόλια ακόμη και από τα ΜΜΕ της χώρας, που τονίζουν ότι η Βραζιλία είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από την Αργεντινή και θα ήταν παράλογο να φιλοξενήσει το Copa America.

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα