Απάντηση ΟΑΚΑ στην ΕΟΕ για έργα και το πολυδύναμο κλειστό γυμναστήριο

Newsroom
οακα

bet365

Η διοίκηση του ΟΑΚΑ απάντησε στην ανακοίνωση της ΕΟΕ σχετικά με τα έργα.

Απάντηση σε όσα ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα για το κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Γκάλης», έδωσε σήμερα η διοίκηση του ΟΑΚΑ.

Στην ανακοίνωση του ΟΑΚΑ απαντάται ένα συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο η ΕΟΕ διατεινόταν πως δεν έχει γίνει καμία ενέργεια σχετικά με την κατασκευή του πολυδύναμου κλειστού γυμναστηρίου.

Η σχετική ανακοίνωση του ΟΑΚΑ αναφέρει τα εξής:

«[...] Σε ότι αφορά στο νέο Πολυδύναμο Κλειστό Γυμναστήριο, που εκ παραδρομής θέλουμε να πιστεύουμε πως η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΕ ανέφερε ότι «για την κατασκευή του οποίου έως τώρα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια», ενημερώνουμε για τα εξής:

Με το άρθρο 45 του ν. 4934 τον Μάιο του 2022 για «Ανάθεση δημόσιων συμβάσεων μελετών και έργων, προμηθειών και υπηρεσιών για τις ανάγκες στέγασης αθλητικών ομοσπονδιών στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών “Σπύρος Λούης”» ρυθμίστηκαν οι «επείγουσες ανάγκες στέγασης των αθλητικών ομοσπονδιών των αθλημάτων της ξιφασκίας, της χειροσφαίρισης, της γυμναστικής και του αθλητικού ομαδικού χορού στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών “Σπύρος Λούης”» και άλλων αθλημάτων.

Με το ίδιο άρθρο προβλέφθηκαν όλες οι σχετικές διαδικασίες για «μελέτες και έργα που αφορούν στην κατασκευή αντίστοιχων αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι αναγκαίες για τον σκοπό αυτόν, καθώς και στις υποστηρικτικές των εγκαταστάσεων αυτών υποδομές».

Η κατασκευή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο τμήμα Ρ8 εντός του ΟΑΚΑ, στο χώρο στάθμευσης στη συμβολή Σπύρου Λούη και Λεωφόρου Κύμης.

Η Αρχιτεκτονική Μελέτη έχει ήδη συνταχθεί και απομένουν να ολοκληρωθούν κάποιες τυπικές διαδικασίες ώστε κατατεθεί στην Πολεοδομία για να εκδοθεί η σχετική άδεια και να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Το Πολυδύναμο Κλειστό Γυμναστήριο θα έχει χωρητικότητα 2.300 θεατών και ο προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται σε περίπου 7 εκατ. ευρώ.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα