Για πρώτη φορά Παγκόσμια Ολυμπιάδα αθλητικής ρομποτικής στην Ελλάδα, παρουσία Αυγενάκη

avgenakis robotiki

bet365

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και το Ηράκλειο Κρήτης, διεξάγεται ένας τέτοιος διαγωνισμός.

Στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα αθλητικής ρομποτικής, που διεξάγεται 7-10 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένας τέτοιος διαγωνισμός, στον οποίο συμμετέχουν χιλιάδες μαθητές (Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων και φοιτητές) από 31 χώρες, διεξάγεται στην Ελλάδα και συγκλεκριμένο στο ηράκλειο της Κρήτης. Στη διοργάνωση περιλαμβάνονται 16 αθλήματα και για πρώτη φορά και Ανθρωποειδή ρομπότ καθώς και για πάλη 3kg.

Είναι η πρώτη φορά, επίσης, που εντάσσεται κατηγορία για e-Sports με τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ηλεκτρονικού Αθλητισμού, για την αθλητική αναγνώριση της οποίας ολοκληρώνονται οι διαδικασίες έπειτα από τη νομοθετική θέσπιση (πρωτοπόροι στην Ευρώπη) οργανωμένου πλαισίου για τα e-Sports.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού παρευρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο, συνομίλησε με τους μαθητές και παρακολούθησε τους αγώνες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: Facebook

Τελευταία Νέα