Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Ο Καραϊσκος πρωταθλητής για πέμπτη φορά

panagiotis karaiskos halfmarathon

bet365

O μετρ της απόστασης Παναγιώτης Καραΐσκος αναδείχθηκε για 5η φορά νικητής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ημιμαραθώνιου, που έγινε παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο Αθήνας.

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος συνέχισε την κυριαρχία του στον ημιμαραθώνιο δρόμο, καθώς ο 35χρονος δρομέας αναδείχθηκε νικητής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ημιμαραθώνιου και του ημιμαραθώνιου Αθήνας, που έγινε την Κυριακή (19/3) στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο Καραΐσκος, μετρ της απόστασης, εκμεταλλεύτηκε την καλή του κατάσταση και την εμπειρία του στην απόσταση και αναδείχθηκε νικητής για πέμπτη φορά νικητής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και τον ημιμαραθωνίου.

Ο δρομέας του Σταύρου Καρρέ ακολούθησε το αρχικό του πλάνο και επέλεξε από την αρχή να ακολουθήσει έναν γρήγορο ρυθμό, προκειμένου να διεκδικήσει όχι μόνο τη νίκη, αλλά κι ένα νέο ρεκόρ.

«Νίκησα για πέμπτη φορά τον ημιμαραθώνιο και μόνο για το γεγονός αυτό είμαι πολύ ικανοποιημένος. Από την άλλη πλευρά θα ήθελα να έχω πετύχει ατομικό ρεκόρ (1ώρ.06:53). Ήταν ένας καλός αγώνας με έντονο συναγωνισμό. Σε κάποιο σημείο χρειάστηκε να ρισκάρω και φάνηκε στο αποτέλεσμα. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο η διαδρομή φέτος μου φάνηκε πολύ πιο δύσκολη. Ο Δημήτρης Τσάκαλος βοήθησε για να γίνει πιο ενδιαφέρον ο αγώνας» δήλωσε ο Παναγιώτης Καραΐσκος, που ανήκει στον Πανελλήνιο ΓΣ.

Ο Καραΐσκος πέτυχε κατά το ήμισυ το στόχο του, καθώς πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού με 1ώρ.07:59 και ακολούθησαν ο Δημήτρης Τσάκαλος (ΓΣ Αμαρουσίου) με 1ωρ.08:07 και ο Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός) με 1ώρ.08:33.

Ο Τσάκαλος έκανε πολύ καλό αγώνα και κατάφερε να απειλήσει στα τελευταία χιλιόμετρα τον Καραΐσκο δείχνοντας πως είναι σε θέση να κυνηγήσει καλές επιδόσεις στον ημιμαραθώνιο. Ο Πιτσώλης, νικητή τον Νοέμβριο στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, όπως και τo 2019 έτσι και φέτος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Την εξάδα συμπλήρωσαν οι: Γιάννης Ζερβάκης (Τρίτων Χαλκίδας) 1ώρ.10:16, Γιώργος Μίνος (Ολυμπιακός) 1ώρ.11:04, Χρήστος Καλλίας (ΑΟ Μυκόνου) 1ώρ.11:17.

Ο Γιώργος Σταμούλης νικητής στα 5 χλμ.


Με μεγάλη συμμετοχή και έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον έγιναν τα 5χλμ. ΟΠΑΠ, ο αγώνας με τον οποίο έκλεισε ο 11ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας. Ο πρωταθλητής του στιπλ Γιώργος Σταμούλης, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος αναδείχθηκε νικητής στην απόσταση πετυχαίνοντας μάλιστα και ατομικό ρεκόρ με 15:10.

Το ασημένιο μετάλλιο στην απόσταση κατέκτησε o Παναγιώτης Πετρουλάκης με 15:33 και την τρίτη ο Πέτρος Παπαϊωάννου με 15:38, στο ντεμπούτο του στην απόσταση.

 

Τελευταία Νέα