Γ. Μαυρωτάς: «Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει αναπτύξει τεχνογνωσία στα θέματα αθλητισμού και πρέπει να την αξιοποιήσει»

Newsroom
Γ. Μαυρωτάς: «Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει αναπτύξει τεχνογνωσία στα θέματα αθλητισμού και πρέπει να την αξιοποιήσει»

bet365

Στη συνάντηση των προέδρους των επιτροπών παρακολούθησης των συμβάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο πήρε μέρος ο γ. γ. Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο η 10η ετήσια συνάντηση της Γενικής Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς με τους προέδρους των επιτροπών παρακολούθησης των συμβάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης εν όψει της 4ης Συνόδου Κορυφής Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί υπό την ισλανδική Προεδρία στο Ρέικιαβικ στις 16 και 17 Μαΐου 2023.

Στην παρέμβαση του ο γ.γ. Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς τόνισε τη σημασία του αθλητισμού ως κοινωνικού εργαλείου και τον ρόλο που παίζει στις σύγχρονες κοινωνίες. Τόνισε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης τα τελευταία 30 χρόνια είναι ο πιο επιδραστικός διακρατικός οργανισμός σε θέματα αθλητισμού και πρέπει να αξιοποιήσει αυτή την τεχνογνωσία.

Σχετικά με τη σύμβαση Macolin ενάντια στη χειραγώγηση αγώνων επισήμανε την ανάγκη προώθησης της κύρωσης της Σύμβασης και από άλλες χώρες προκειμένου να ισχυροποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο και να γίνει πιο αποτελεσματικό.

Επίσης σε ό,τι αφορά στις σχέσεις Συμβουλίου της Ευρώπης και Ευρωπαϊκής Ένωσης επισήμανε την ανάγκη στενότερης συνεργασίας στο θέμα των κυρώσεων των Συμβάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης κάτι το οποίο υιοθετήθηκε και από τους άλλους εκπροσώπους των επιτροπών, αλλά και από την Γενική Γραμματέα στα συμπεράσματα της συνάντησης.

Επίσης στη συνάντηση τέθηκαν και από τους άλλους 18 προέδρους των επιτροπών του Συμβουλίου της Ευρώπης θέματα των αρμοδιοτήτων τους (π.χ. η επιτροπή GRECO για τη διαφθορά, η επιτροπή MONEYVAL για το ξέπλυμα χρήματος κλπ) και αναγνωρίσθηκε η ανάγκη διεπαφών και συνεργασίας των επιτροπών καθότι πολλά ζητήματα απαιτούν μια διατομεακή προσέγγιση.

 

Τελευταία Νέα