ΔΟΕ: Οι πιθανοί αντικαταστάτες του Μπαχ στην προεδρεία

Newsroom
ΔΟΕ: Οι πιθανοί αντικαταστάτες του Μπαχ στην προεδρεία

bet365

Ο Ρίτσαρντ Πάουντ συμβούλευσε τον Τόμας Μπαχ να μην επιχειρήσει να ανανέωσει την θητεία του και τα σενάρια για την διαδοχή του άρχισαν ήδη.

Η δεύτερη θητεία του Τόμας Μπαχ στην προεδρία της ΔΟΕ, τελειώνει το 2025.

Ενας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες και αντιπρόεδρός της, ο Ρίτσαρντ Πάουντ, σε δηλώσεις του τόνισε πως θα συμβούλευε τον Μπαχ να μην διεκδικήσει ξανά την προεδρία, αν και όπως σημείωσε, πιστεύει πως και ο ίδιος ο Μπαχ μάλλον δεν θα το επιζητήσει. Για να το κάνει αυτό εξάλλου, θα πρέπει να αλλάξει την Χάρτα και να επιτρέψει στον εαυτό του να διεκδικήσει για τρίτη φορά την θέση.

«Δεν έχω την αίσθηση ότι θα προσπαθήσει να αλλάξει το καταστατικό για να παραμείνει στην θέση του. Αν ζητούσε την συμβουλή μου θα έλεγα να μην το επιχειρήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καναδός.

Σύμφωνα με την Χάρτα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ μπορεί να μείνει στη θέση του για 8 χρόνια και να ανανεώσει μία φορά για άλλα τέσσερα. Ο Μπαχ διαδέχτηκε τον Ρογκ το 2013 και το 2025 λήγει η θητεία του.

Οι σκέψεις για την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της ΔΟΕ

Τα σενάρια για την διαδοχή του έχουν αρχίσει και ήδη συζητείτε έντονα το ενδεχόμενο να δούμε για πρώτη φορά μία γυναίκα στον προεδρικό θώκο. Βασικότερη υποψήφια είναι η ολυμπιονίκης της κολύμβησης από τη Ζιμπάμπουε, Κρίστι Κόβεντρι, αλλά και η Νικόλ Χόβερζ από την Αρούμπα.

Οσον αφορά τους υπόλοιπους που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη θέση, μεταξύ άλλων είναι ο Βρετανός πρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, Σεμπάστιαν Κόου, ο Χιλιανός παράγοντας Νέβεν Ιλιτς, ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ τζ., γιος του πρώην προέδρου της ΔΟΕ, αλλά και ο θρύλος του επί κοντώ, Σεργκέι Μπούμπκα.

Συνολικά στους άνδρες υπάρχουν 9 ενδιαφερόμενοι, εκ των οποίων οι 8 προέρχονται από την Ευρώπη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα