Ερώτηση στο υφυπουργείο Αθλητισμού για το μέλλον των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά

Newsroom
Ερώτηση στο υφυπουργείο Αθλητισμού για το μέλλον των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά

bet365

Ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με την άμεση ανάγκη συντήρησης των εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.

Ερώτηση στο υφυπουργείο Αθλητισμού κατατέθηκε με αφορμή το μέλλον των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Αγιο Κοσμά.

Οι εγκαταστάσεις σιγά σιγά θα κλείσουν λόγω των έργων για το Ελληνικό, ωστόσο, πρόσφατα ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως δεν θα φύγουν οι αθλητές από εκεί. Όμως, εξακολουθεί να επικρατεί αναστάτωση καθώς στο άμεσο μέλλον οι αθλητές δεν ξέρουν που θα συνεχίσουν να προπονούνται.

Λόγω του έντονου προβληματισμού των αθλητών, το ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση προς τον κ. Αυγενάκη και την υπουργό Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη.

Το κείμενο της Ερώτησης

«Αυτή την στιγμή στον ΕΑΚΝ του Αγίου Κοσμά επικρατεί αναστάτωση και προβληματισμός. Και αυτό γιατί κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον των εγκαταστάσεων και συνολικά της αθλητικής δραστηριότητας που αφορά τόσο τους αθλητές υψηλών επιδόσεων όσο και τους χιλιάδες αθλητές και τους ασκούμενους που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις σε καθημερινή βάση. Όλα αυτά που ακούγονται αυτό το διάστημα δείχνει ότι η κατεύθυνση είναι το σταδιακό ξήλωμα των εγκαταστάσεων και το σκόρπισμα της αθλητικής δραστηριότητας δεξιά και αριστερά σε όλη την Αττική. Το που και το πως θα συνεχίσουν την δραστηριότητα τους για παράδειγμα οι χιλιάδες δρομείς κανείς δεν ξέρει. Το ίδιο ισχύει και για τα σωματεία από τα οποία απαιτεί η Lamda Development να εγκαταλείψουν το χώρο, δίνοντας τους ψίχουλα, και τελικά μένουν ξεκρέμαστα.

Ακόμα και η υπόσχεση της κυβέρνησης μέσω του Υφυπουργού Αθλητισμού ότι "το Ελληνικό δεν θα επηρεάσει τον Άγιο Κοσμά και ότι κανένα άθλημα ή αθλητής δεν πρόκειται να μετακινηθεί από τον Άγιο Κοσμά εάν πρώτα δεν έχει διασφαλιστεί η νέα αθλητική του έδρα (είτε με όσες δημιουργηθούν στο Ελληνικό είτε με την περαιτέρω αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων)" είναι στον αέρα αφού πρώτον οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά έχουν αφεθεί στην μοίρα τους με ότι σημαίνει αυτό για την συντήρηση και την ασφαλή λειτουργία τους, δεύτερον στο Ελληνικό δεν έχει πέσει ούτε τούβλο για νέες εγκαταστάσεις και οι πρώην Ολυμπιακές εγκαταστάσεις είτε ιδιωτικοποιούνται είτε μαραζώνουν.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα. Υπουργός ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση:

- Την άμεση συντήρηση των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ που αφορά και την ασφάλεια των ασκούμενων,

- Την άμεση ενημέρωση των αθλητών και των εργαζόμενων για το μέλλον των εγκαταστάσεων και της στέγασης συνολικά της αθλητικής δραστηριότητας».


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα