ΕΟΕ: Ανταμείβει τους αθλητές και τις αθλήτριες με μετάλλια σε ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο πρωτάθλημα

Newsroom
ΕΟΕ: Ανταμείβει τους αθλητές και τις αθλήτριες με μετάλλια σε ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο πρωτάθλημα

bet365

Η ΕΟΕ αποφάσισε όπως ανταμείψει τους αθλητές και τις αθλήτριες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, που κατάκτησαν μετάλλιο σε ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο πρωτάθλημα μέσα στο 2022.

Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή της να κάνει αποδεκτή την πρόταση της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας και να ανταμείψει τους αθλητές και τις αθλήτριες που κατέκτησαν ή θα κατακτήσουν μετάλλια εντός του 2022, σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια Πρωταθλήματα σε επίπεδο ανδρών και γυναικών.

Όσον αφορά στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, όσοι ανέβηκαν στο βάθρο θα πάρουν ως υποτροφία για το χρυσό 8.000 ευρώ, για το ασημένιο 4.000 ευρώ και για το χάλκινο 2.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα δοθούν από την ΕΟΕ 4.000 ευρώ για το χρυσό μετάλλιο, 2.000 ευρώ για το ασημένιο και 1.000 για το χάλκινο.

Στα ομαδικά αθλήματα, μέχρι 5 αθλητές θα δοθεί δύο φορές το αντίστοιχο ποσό του ατομικού, διά του αριθμού των αθλητών, μέχρι 8 αθλητές θα δοθεί το αντίστοιχο πόσο του ατομικού επί τρεις φορές, διά του αριθμού των αθλητών και σε περιπτώσεις 9 αθλητών και πάνω, το ποσό του ατομικού θα πολλαπλασιαστεί επί πέντε, διά του αριθμού των αθλητών.

Για την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο πρόεδρος Σπύρος Καπράλος είπε: «Διανύουμε μία χρονιά με πολλές και σημαντικές επιτυχίες για τον ελληνικό αθλητισμό και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα αυτά τα παιδιά, τα κρατάνε ψηλά την ελληνική σημαία σε δύσκολες συνθήκες.

Η ΕΟΕ αποφάσισε να τα επιβραβεύσει για όσα πέτυχαν και μας έκαναν υπερήφανους και για πρώτη φορά στην ιστορία θα χορηγήσει υποτροφίες για όσους ανέβηκαν στο βάθρο σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε λιγότερο από δύο χρόνια το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πρέπει να στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο την προσπάθεια των αθλητών για πρόκριση».

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η ΕΟΕ παρέχει υποτροφίες σε αθλητές-τριες που διακρίθηκαν στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήτρια, κάτι που έγινε και πριν από λίγο καιρό και με τους μεταλλιούχους στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν.

 

Τελευταία Νέα