Καπράλος: Έλαβε το παράσημο του Τάγματος του Ανατέλλοντος Ηλίου της Ιαπωνίας

Newsroom
Καπράλος: Έλαβε το παράσημο του Τάγματος του Ανατέλλοντος Ηλίου της Ιαπωνίας

bet365

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας τίμησε τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο με το Παράσημο του Τάγματος του Ανατέλλοντος Ηλίου για τη συνεισφορά του στην ενδυνάμωση των σχέσεων Ιαπωνίας και Ελλάδας μέσω του αθλητισμού

Στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, απονεμήθηκε μία από τις πιο σημαντικές διακρίσεις του ιαπωνικού κράτους σε εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

Το Παράσημο του Τάγματος του Ανατέλλοντος Ηλίου, Χρυσών Ακτινών μετά Ταινίας, απονεμήθηκε από τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Γιασουνόρι Νακαγιάμα στον πρόεδρο της ΕΟΕ, σε ειδική τελετή στην οικία του πρέσβη.

Η απονομή του Παράσημου του Τάγματος του Ανατέλλοντος Ηλίου έγινε μετά από απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών της Ιαπωνίας Γιοσιμάσα Χαγιάσι για τη μεγάλη συνεισφορά του κ. Καπράλου στην ενδυνάμωση των σχέσεων Ιαπωνίας και Ελλάδας μέσω του αθλητισμού και για την ιδιαίτερη συμβολή του στην άκρως επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

O πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα δήλωσε: «Η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να παρασημοφορήσει τον κ. Καπράλο ως ένδειξη αναγνώρισης της σπουδαίας συνεισφοράς που είχε στην επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020. Με τις συνεχείς προσπάθειες του και τις αποφάσεις που πήρε, διοργανώθηκαν με επιτυχία και ασφάλεια λόγω της πανδημίας, οι Τελετές Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας ενώ ήταν συνεχή η στήριξη του στο εγχείρημα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι δυσκολίες που καταφέραμε μαζί να ξεπεράσουμε πιστεύω ότι ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις Ελλάδας και Ιαπωνίας και θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό μου για τις προσπάθειες που έκανε όχι μόνο για να γίνουν οι Αγώνες αλλά να είναι και ιδιαίτερα επιτυχημένοι».

καπραλος

Παραλαμβάνοντας το παράσημο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα αυτό το παράσημο. Είναι κάτι το ξεχωριστό, όπως ξεχωριστοί ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες που διοργανώσατε. Ο ιαπωνικός λαός σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες όπως είναι αυτές που ζούμε, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τους αγώνες, όταν αυτή η αποστολή φαινόταν αδύνατο να εκπληρωθεί. Η Ιαπωνία μας έκανε όλους υπερήφανους με αυτά που πέτυχε και οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτέλεσαν τεράστια επιτυχία.

Να συγκεντρώσεις τόσο κόσμο κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι κάτι που μόνος ένας λαός όπως ο ιαπωνικός με πειθαρχία, αποφασιστικότητα και πάθος για τον αθλητισμό, μπορεί να πετύχει. Από την πλευρά μας κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, ανάβοντας την Ολυμπιακή Φλόγα αλλά και στέλνοντας την ελληνική ομάδα στο Τόκιο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ήταν ιδιαίτεροι για μένα και θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου, γιατί για πρώτη φορά συμμετείχα ως μέλος της ΔΟΕ αλλά και επειδή είχα την τιμή και την χαρά να απονείμω το χρυσό μετάλλιο σε έναν Έλληνα αθλητή, τον κωπηλάτη μας Στέφανο Ντούσκο».

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι δύο αντιπρόεδροι της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης, Στέφανος Χανδακάς, ο γενικός γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης, ο ταμίας Αντώνης Νικολόπουλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μάρκετινγκ της ΕΟΕ Νίκος Ιατρού και η πρόεδρος των Ελλήνων Olympians και μέλος της ΕΟΕ Βούλα Κοζομπόλη.

 

Τελευταία Νέα