Μαυρωτάς: Στο Στρασβούργο για το Πρόγραμμα «Καταπολέμηση της Ρητορικής Μίσους στον Αθλητισμό» της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας

Newsroom
Μαυρωτάς: Στο Στρασβούργο για το Πρόγραμμα «Καταπολέμηση της Ρητορικής Μίσους στον Αθλητισμό» της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας

bet365

Παρουσία του γγΑ Γιώργου Μαυρωτά και της Αναστασίας Γκούφα, αρμόδιας Εθνικής Αντιπροσώπου (Focal Point) Προϊσταμένης του Τμήματος Επαγγελματικών Αθλητικών Διοργανώσεων της Δ/νσης Επαγγελματικού Αθλητισμού, η χώρα μας συμμετείχε ως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Καταπολέμηση της Ρητορικής Μίσους για τον Αθλητισμό», στο Στρασβούργο.

Στο εν λόγω πρόγραμμα το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης, συμμετέχουν ακόμη η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Μαυροβούνιο. Το πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή τεχνικής βοήθειας, προς τους φορείς του αθλητισμού που συμμετέχουν σε αυτό, με σκοπό την ανάπτυξη ολοκληρωμένων στρατηγικών για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στον αθλητισμό.

Ειδικότερα για τους επόμενους 18 μήνες έως τη λήξη του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες τέσσερις φάσεις:

• Παρουσίαση της κατάστασης της ρητορικής μίσους στον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένης της διαδικτυακής διάστασης και χαρτογράφηση ενδιαφερομένων.
• Δημιουργία διαδικτυακού κέντρου πόρων που παρέχει σχετικές πληροφορίες σχετικά με τα υπάρχοντα εργαλεία για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στον αθλητισμό.
• Παροχή καθοδήγησης που οδηγεί στην υιοθέτηση εθνικών στρατηγικών στις χώρες εταίρους για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στον αθλητισμό, με τη συμμετοχή όλων των βασικών ενδιαφερομένων.
• Δημιουργία σχετικής καμπάνιας για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στον αθλητισμό.

Σε δήλωσή του ο κ. Μαυρωτάς υπογράμμισε: «Είναι σημαντικό η χώρα μας να πρωταγωνιστεί μαζί με τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες στο πρόγραμμα καταπολέμησης της ρητορικής μίσους στον αθλητισμό καθότι αφενός θα υπάρξει μεταφορά τεχνογνωσίας και σχετικών βέλτιστων πρακτικών και αφετέρου δείχνουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας και μετά την κύρωση της σύμβασης Saint Denis για την καταπολέμηση μιας σημαντικής απειλής που διαβρώνει τον αθλητισμό. Η ρητορική μίσους είναι πολλές φορές το καύσιμο που συντηρεί την αντιπαλότητα και κατ’ επέκταση τη βία στον αθλητισμό και η αντιμετώπισή της είναι ένα κρίσιμο στοιχείο πρόληψης».

Η ανάγκη για διεθνή συνεργασία, ανταλλαγή καλών πρακτικών και αξιοποίηση των εργαλείων από τους διεθνείς οργανισμούς αναφέρθηκαν από όλους τους συμμετέχοντες. Αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι ότι ο σημαντικός κοινωνικός ρόλος του αθλητισμού κάνει ακόμα πιο επιτακτική την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στον αθλητισμό. Επίσης εκτός από τους εκπροσώπους των διαφόρων οργανισμών. τον λόγο πήραν εκπρόσωποι αθλητών, διαιτητών, προπονητών και οργανώσεων φιλάθλων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα