Άνοιξε η αυλαία του 1ου Παραολυμπιακού Φεστιβάλ στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων

Newsroom
Άνοιξε η αυλαία του 1ου Παραολυμπιακού Φεστιβάλ στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων

bet365

Με τους καλύτερους οιωνούς και πλήθος κόσμου ξεκίνησε το 1ο Παραολυμπιακό Φεστιβάλ που διεξάγεται στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Πρόκειται για μια σπουδαία διοργάνωση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων, της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, της Ο.Σ.Ε.Κ.Α. και της BeActiveHellas με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Καπελλάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Δημόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΕ κ. Θανάσης Τσιβίλης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΕ κ. Χρήστος Τζαμούσης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης και οι Παραολυμπιονίκες κ. Αλέξανδρος Χέλμουτ Ταξιλδάρης, κ. Μάκης Καλαράς, κ. Μιχάλης Λεμονής.

O κ. Καπελλάκης απένειμε βραβείο στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη για την έμπρακτη στήριξή του στην ενίσχυση του Παραολυμπιακού κινήματος, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε ο δήμαρχος Αθηνών κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στις επιδείξεις των αθλημάτων και συγκεκριμένα στο μπάσκετ με αμαξίδιο, αποσπώντας μεγάλο χειροκρότημα των πολιτών που έδωσαν σήμερα το παρόν.

Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των παιδιών που επισκέφθηκαν με τη συνοδεία των δασκάλων τους το Παραολυμπιακό Φεστιβάλ και συμμετείχαν διαδραστικά στα εξής:

  • Παραολυμπιακά αθλήματα
  • Επιδείξεις Παραολυμπιακών αθλημάτων, όπως: Μπάσκετ με αμαξίδιο, Ποδόσφαιρο ακρωτηριασμένων, Βόλεϊ Καθιστών, Ξιφασκία με αμαξίδιο, Μπότσια, Επιτραπέζια αντισφαίριση, Γκόλμπολ αλλά και χορός με αμαξίδιο, στα οποία θα συμμετέχουν γνωστοί Έλληνες Παραολυμπιονίκες
  • Παραολυμπιακή έκθεση φωτογραφίας
  • Δράσεις ζωντανής βιβλιοθήκης (human library) με ζωντανές συζητήσεις με γνωστούς αθλητές με αναπηρία.
 

Τελευταία Νέα