Μπαχ: «Δεν θα αποκλείσουμε Ρώσους και Λευκορώσους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Newsroom
Μπαχ: «Δεν θα αποκλείσουμε Ρώσους και Λευκορώσους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

bet365

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, τόνισε ότι δεν θα τιμωρηθούν αθλητές με την μη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες εξαιτίας αποφάσεων των κυβερνήσεών τους.

Τα… γύρισε για τα καλά ο Τόμας Μπαχ όσον αφορά τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές.

Αν και από τις πρώτες ημέρες του πολέμου στην Ουκρανία, η ΔΟΕ ήταν αυτή που πίεζε ομοσπονδίες να αποβάλλουν τις χώρες από τις διοργανώσεις τους (όπως και έγινε) τώρα λέει πως ο ίδιος δεν σκοπεύει να αποκλείσει Ρωσία και Λευκορωσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Δεν θα τιμωρήσουμε μία εθνική ολυμπιακή επιτροπή για τις πράξεις της κυβέρνησης της χώρας της. Οσο τουλάχιστον δεν υποστηρίζει έμπρακτα τέτοιες καταστάσεις. Κανείς σας δεν είναι υπεύθυνος για τις πράξεις της κυβέρνησής του. Οτι γίνεται αφορά κυβερνήσεις που πρέπει να τα βρουν με άλλες κυβερνήσεις» είπε προς τα μέλη της ΔΟΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκοπεύει να αποβάλλει τις δύο χώρες από τους Ολυμπιακούς του 2024.

Μάλιστα, πέταξε και «καρφί» κατά του Wimbledon που ακολούθησε την γραμμή της κυβέρνησης της Βρετανίας και δεν θα επιτρέψει στους τενίστες των δύο χωρών να αγωνιστούν στο grand slam.

«Αν το κάνουμε αυτό (αποβάλλουμε τους Ρώσους) φανταστείτε που θα τελειώσει αυτή η ιστορία. Το να επιτρέπεις στις κυβερνήσεις ποιος μπορεί να αγωνιστεί σε τουρνουά για πολιτικούς λόγους, ξεφεύγουμε. Ναι, τώρα είναι αυτές οι δύο χώρες, αλλά αύριο μπορεί να είναι άλλες. Είχαμε πολλές διαφωνίες με Ολυμπιακές Επιτροπές, αλλά πράττουμε όπως πράξαμε και σε άλλους πολέμους όπως σε Αφγανιστάν, Συρία, Υεμένη, Μάλι, Αιθιοπία… Υπάρχει κρίση παντού. Η διαφορά εδώ ήταν ότι η Ρωσία έσπασε την Ολυμπιακή Εκεχειρία και γι’ αυτό πήραμε τα μέτρα που πήραμε. Μην ξεχνάμε ότι η αντίδραση παγκοσμίως ήταν διαφορετική σε σχέση με άλλους πολέμους» πρόσθεσε ο Μπαχ.

 

Τελευταία Νέα