Αυγενάκης: «Διανέμονται περίπου 10 εκατ. ευρώ για τις Εθνικές ομάδες όλων των αθλημάτων»

Newsroom
Αυγενάκης: «Διανέμονται περίπου 10 εκατ. ευρώ για τις Εθνικές ομάδες όλων των αθλημάτων»

bet365

Ο Λευτέρης Αυγενάκης προανήγγειλε ότι άμεσα θα διανεμηθούν περίπου 10 εκατ. ευρώ για τις Εθνικές Ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

Σε τοποθέτησή του στη Βουλή για τις μεταρρυθμίσεις στον χώρο του αθλητισμού, ο Λευτέρης Αυγενάκης αποκάλυψε πως ένα ποσό της τάξεως των 10 εκατ. Ευρώ, θα πάει στις εθνικές ομάδες όλων των κατηγοριών και των Ομοσπονδιών, Ολυμπιακών αθλημάτων και μη, αλλά και Παραολυμπιακών Αθλημάτων.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ομοσπονδίες να ολοκληρώσουν μέχρι σήμερα την αποστολή των οικονομικών στοιχείων για τις Εθνικές Ομάδες του 2021, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Αυγενάκης:

  • Στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή καταβλήθηκαν ήδη 465.000€ (5%, από το συνολικό ποσό που αφορά στις Εθνικές Ομάδες όλων των Ομοσπονδιών, για την Προολυμπιακή προετοιμασία)
  • Στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, όπου καταβλήθηκαν ήδη 465.000€ (5%, από το συνολικό ποσό που αφορά στις Εθνικές Ομάδες όλων των Ομοσπονδιών, για την ΠαραΠροολυμπιακή προετοιμασία).

Από τα υπόλοιπα 10 εκ ευρώ, το ποσό των 8.370.000 ευρώ θα διατεθούν στις Εθνικές μας Ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών, των Ομοσπονδιών (Ολυμπιακών αθλημάτων και μη, αλλά και Παραολυμπιακών Αθλημάτων), που δήλωσαν.

 

Τελευταία Νέα