Νέοι μπελάδες για το εργαστήριο της Ρωσίας από την WADA

Newsroom
Νέοι μπελάδες για το εργαστήριο της Ρωσίας από την WADA

bet365

Αφαιρέθηκε η άδεια πιστοποίησης για ελέγχους σε αίμα από το εργαστήριο της Μόσχας.

Νέες παρατυπίες στους ελέγχους ντόπινγκ στο αίμα, ανακάλυψε o WADA από το εργαστήριο της Μόσχας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ, βρήκε αποδείξεις που δείχνουν ότι «χειραφετούν» δείγματα λήψης αίματος στο εργαστήριο προκειμένου να φαίνεται «καθαρό» το βιολογικό διαβατήριο των αθλητών και γι’ αυτό τους αφαίρεσε την άδεια πιστοποίησης.

Σύμφωνα με το Insidethegames, η υπόθεση αφορά στοιχεία που έχουν συλλεγεί από το 2019 (τα οποία οι αρχές είχαν αποθηκεύσει σε κλειστό εργαστήριο χωρίς πρόσβαση), με τον WADA να ξεκινά έρευνα πάνω στα στοιχεία που έχει συλλέξει ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχει κι άλλη συγκάλυψη με παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν.

Η Ρωσική επιτροπή Αντιντόπινγκ αρνήθηκε τις κατηγορίες. Από το 2020 το εργαστήριο στη Μόσχα δεν μπορεί να παραλαμβάνει δείγματα λόγω της τιμωρίας του, με την ποινή να μην έχει αρθεί ακόμη καθώς δεν έχει συμμορφωθεί πλήρως σε όσα ζητά ο WADA.

Από τον περασμένο Μάιο είχε επιτραπεί ωστόσο να συγκεντρώνονται δείγματα μόνο σε αίμα, αλλά η άδεια αυτή αφαιρέθηκε τώρα εκ νέου.

Η Μόσχα έχει 3 εβδομάδες προκειμένου να προσφύγει κατά της απόφασης στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα