O WADA σταματά τις έρευνες για το σκάνδαλο ντόπινγκ του Oregon Project

Newsroom
O WADA σταματά τις έρευνες για το σκάνδαλο ντόπινγκ του Oregon Project

bet365

Δεν θα κυνηγήσει τους αθλητές που γυμνάζονταν με τον Αλμπέρτο Σάλαζαρ ο WADA καθώς αποφάσισε να κλείσει την υπόθεση με το σκάνδαλο ντόπινγκ του Oregon Project.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ (WADA) αποφάσισε να σταματήσει τις έρευνες για το σκάνδαλο του Oregon Project (NOP) από το οποίο τιμωρήθηκε με 4ετη αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα ο περίφημος προπονητής αποστάσεων Αλμπέρτο Σάλαζαρ.

Ο Σάλαζαρ γύμναζε όλο αυτό το διάστημα τεράστια ονόματα όπως ο Μο Φάρα και η Σιφάν Χασάν, αλλά οι αθλητές απαλλάσσονται από κάθε υποψία, καθώς το Τμήμα Πληροφοριών και Ερευνών του οργανισμού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η έρευνα «εξάντλησε όλους τους εύλογους τρόπους για τον καθορισμό παραβιάσεων των κανόνων αντιντόπινγκ εναντίον όσων εμπλέκονται στην υπόθεση».

Ετσι, πλην του Σάλαζαρ και του γιατρού Τζέφρι Μπράουν, δεν αναμένεται να υπάρξουν άλλες κυρώσεις σε αθλητές. Οι κατηγορούμενοι φέρονταν να είχαν χορηγήσει απαγορευμένες ουσίες σε αθλητές.

Ενας αθλητής που έλαβε την ουσία, γνωστός ως «Μάρτυρας Α», βοήθησε στην έρευνα, με την ΑΑΑ και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κανένα άλλο άτομο δεν είχε λάβει έγχυση.

«Μετά από πλήρη ανασκόπηση όλων των διαθέσιμων πληροφοριών, είμαστε ικανοποιημένοι που η USADA εξάντλησε όλους τους εύλογους τρόπους για να καθορίσει παραβιάσεις των κανόνων αντιντόπινγκ εναντίον όσων εμπλέκονται στο Nike Oregon Project. Εξαιρουμένων του κ. Σαλαζάρ, του Δρ. Μπράουν και του μάρτυρα Α, διαπίστωσαμε ότι δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία που να δικαιολογούν την εμπλοκή οποιουδήποτε άλλου προσώπου» ανέφερε ο διευθυντής της επιτροπής έρευνας της WADA, Γκάδερ Γιάνγκε.


 

Τελευταία Νέα