Συνάντηση Αυγενάκη με το νέο προεδρείο της ΕΟΕ

Newsroom
Συνάντηση Αυγενάκη με το νέο προεδρείο της ΕΟΕ

bet365

Μια ημέρα μετά από τις αρχαιρεσίες στην ΕΟΕ το νέο της προεδρείο συναντήθηκε με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Συνάντηση με τον υφυπουργό πολιτισμού και αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη είχε το προεδρείο της ΕΟΕ μια ημέρα μετά από τις αρχαιρεσίες του.

Το Δελτίο Τύπου της ΕΟΕ:

«Το νέο προεδρείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, συνάντησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Ο κ. Αυγενάκης συνεχάρη για την επανεκλογή του τον Πρόεδρο, μέλος της ΔΟΕ και επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Σπύρο Καπράλο, ο οποίος ηγείται του Ολυμπιακού κινήματος από το 2009, καθώς και τους Στέλιο Αγγελούδη (α’ Αντιπρόεδρος), Στέφανο Χανδακά (β’ Αντιπρόεδρος) και Μανώλη Κολυμπάδη (Γενικός Γραμματέας).

Η 90λεπτη συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ακόμα πιο στενή συνεργασία του Υφυπουργείου Αθλητισμού με την ΕΟΕ για
* τον άμεσο προγραμματισμό του νέου κύκλου Ολυμπιακής προετοιμασίας και στήριξης των αθλητριών και των αθλητών μας, εν όψει των Αγώνων στο Παρίσι σε λιγότερο από τρία χρόνια, το 2024
* τη σπουδαία συνδιοργάνωση της 25ης Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC), η οποία θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης από τις 23 έως 25 Οκτωβρίου, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.
Προσκεκλημένοι μας οι 205 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές από όλο τον κόσμο, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και οι επικεφαλής των διεθνών Ομοσπονδιών Ολυμπιακών αθλημάτων, που θα συζητήσουν όλα τα θέματα που αφορούν στο διεθνές Ολυμπιακό και Αθλητικό κίνημα και θα λάβουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του παγκόσμιου αθλητισμού.

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ANOC θα γίνει και απολογισμός από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο, η παρουσίαση -από τις Οργανωτικές Επιτροπές τους- των δύο επόμενων Ολυμπιακών διοργανώσεων, των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022» και των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» και επιπλέον, σε ειδική εκδήλωση, θα βραβευτούν οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες των πρόσφατων Αγώνων στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Δηλώσεις

Σπύρος Καπράλος: «Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Αναλύσαμε πολλά από τα θέματα που απασχολούν τον ελληνικό αθλητισμό, ωστόσο σήμερα κυριάρχησαν οι διοργανώσεις που θα φιλοξενήσουμε τον επόμενο μήνα στην Ελλάδα.
Από τη μία έχουμε την αφή και παράδοση της Ολυμπιακής φλόγας στις 18 και 19 Οκτωβρίου για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο 2022, αλλά κυρίως έχουμε μπροστά μας τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση (τη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών), που θα γίνει στο Ηράκλειο της Κρήτης, με τη συμμετοχή όλων των ολυμπιακών επιτροπών του κόσμου, όλων των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών, παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, του κ. Μπαχ και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ.

Είναι μία διοργάνωση που έρχεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και είμαι βέβαιος, Υπουργέ, ότι με τη συνεργασία μας θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Από την άλλη μεριά, έχει ξεκινήσει ο νέος κύκλος των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» και εκεί ευελπιστούμε, με τη βοήθεια και τη συνεργασία της Πολιτείας να μπορέσουμε να δώσουμε στους Έλληνες αθλητές όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά τους και να τιμήσουν για μια ακόμη φορά τη χώρα μας».

Λευτέρης Αυγενάκης: «Μόλις χθες, αργά το απόγευμα, ολοκληρώθηκε η εκλογή της νέας διοίκησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Είχα τη χαρά να φιλοξενήσω σήμερα στο γραφείο μου τον επανεκλεγέντα πρόεδρο, τον κ. Καπράλο αλλά και τα στελέχη της νέας διοίκησης και να βάλουμε ξανά στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον αθλητισμό της χώρας μας.
Η συνεργασία μας την προηγούμενη περίοδο ήταν στενή και κυρίως αποτελεσματική αλλά και τώρα, με τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά την εκλογή των μελών της διοίκησης της ΕΟΕ, θα είναι ακόμα πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική με συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Πρώτα απ’ όλα, προτεραιότητά μας είναι οι αθλητές και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.
Επιπλέον, έχουμε μπροστά μας και ένα πολύ μεγάλο διεθνές γεγονός που φιλοξενεί η χώρα μας και είναι αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας της ΕΟΕ με την Κυβέρνηση. Έτσι, 23-25 Οκτωβρίου θα φιλοξενήσουμε στη Χερσόνησο της Κρήτης όλες τις αντιπροσωπείες των Ολυμπιακών Επιτροπών απ’ όλο τον κόσμο, τις διοικήσεις των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών, τις οργανωτικές επιτροπές των Αγώνων στο Τόκιο, στο Παρίσι και στο Πεκίνο, αλλά και δέκα κορυφαίους αθλητές, που έχουν ψηφιστεί από τους συναθλητές τους ως οι καλύτεροι και βεβαίως θα ανακοινωθούν και θα βραβευθούν.

Συνάμα, όμως, θα έχουμε την τιμή να βρίσκεται στη χώρα μας και να συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ. «Παρών» σε αυτή τη διεθνή συνάντηση θα είναι και ο Πρωθυπουργός της χώρας.
Όλοι μαζί, λοιπόν, με σαφή προσανατολισμό, εξωστρέφεια, με καλή διάθεση και κυρίως με συνεργασία, θα πετύχουμε το καλύτερο για την αθλητική οικογένεια της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, όπου προΐσταται ο κ. Καπράλος των ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Δουλεύουμε συντονισμένα. Η ισχύς εν τη ενώσει και αυτό έχει γίνει κατανοητό απ’ όλες τις πλευρές. Με γοργά βήματα, ως Πολιτεία, στηρίζουμε και τις εθνικές ομάδες και την Ολυμπιακή προετοιμασία, ενόψει των προσεχών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.
Για μας δεν θα χαθεί ούτε ημέρα και σε συνεργασία με όλες τις ομοσπονδίες, Ολυμπιακές και μη, θα διεκδικήσουμε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, διότι με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε να αναδείξουμε πολλά αθλήματα και να ενισχύσουμε την αθλητική «βιομηχανία» της Ελλάδας, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα