Καπράλος στο Gazzetta: «Θα είναι η τελευταία μου θητεία στην ΕΟΕ»

Κώστας Ευθυμιάδης
Καπράλος στο Gazzetta: «Θα είναι η τελευταία μου θητεία στην ΕΟΕ»

bet365

O πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, μιλά στο Gazzetta για την χθεσινή επανεκλογή του και τονίζει πως ετοιμάζει την διάδοχη κατάσταση καθώς αυτή θα είναι η τελευταία του θητεία.

Ο Σπύρος Καπράλος δεν είχε αντίπαλο στις χθεσινές εκλογές της ΕΟΕ.

Το μόνο ερωτηματικό ήταν αν θα εκλεγεί ομόφωνα ή όχι. Με 28 ψήφους (ένα άκυρο) ο Καπράλος θα συνεχίσει την θητεία του ως το 2025, καθώς ομοσπονδίες και αθλητές (κυρίως οι αθλητές) έχουν δείξει έμπρακτα και με δηλώσεις τους, πως εκτιμούν πάρα πολύ την βοήθεια που έχει προσφέρει επί της προεδρίας του η ΕΟΕ.

Κυρίως με τα προγράμματα χορηγιών όπως το «υιοθετήστε έναν αθλητή» το οποίο εδώ και μερικά χρόνια έχει δώσει τεράστια ανάσα στους αθλητές των εθνικών ομάδων (και όχι μόνο).

Ο κ. Καπράλος, μίλησε στο Gazzetta και τόνισε πως η νέα του θητεία στην προεδρία θα είναι και η τελευταία του και πλέον δρομολογείται η διάδοχη κατάσταση.

Σπύρος Καπράλος

- Φέτος είχατε μια εύκολη εκλογική διαδικασία καθώς πέρα από το ότι ήσασταν ο μόνος υποψήφιος, είχατε την απόλυτη στήριξη, κυρίως από τους ίδιους τους αθλητές.

«Ηταν σημαντικό το ότι οι εκλογές έγιναν σε ένα διαφορετικό κλίμα σε σχέση με πριν τέσσερα χρόνια. Υπήρχε ομόνοια, ενότητα, κάτι που φάνηκε και από το αποτέλεσμα. Αυτή νομίζω ότι απηχεί στο γεγονός ότι όλοι κατάλαβαν ότι κάναμε πολλά βήματα μπροστά παρά τις δυσκολίες. Οικονομικές, αλλά και λόγω πανδημίας. Βοηθήσαμε τις ομοσπονδίες και τους αθλητές. Τα καταφέραμε καλά. Δούλεψε και το πρόγραμμα του «υιοθετήστε έναν αθλητή» για άλλη μια χρονιά και παρά την μείωση του προϋπολογισμού από το κράτος, αισθάνθηκαν λιγότερο τα προβλήματα οι αθλητές»

- Υπήρχαν και απουσίες ομοσπονδιών όπως ο ΣΕΓΑΣ που δεν είχε εκπρόσωπο ή και η ΕΠΟ. Τι ισχύει στην περίπτωση του ΣΕΓΑΣ τώρα που δεν έχει εκπρόσωπο (σ.σ. είχε εκλεγεί ο Βασίλης Σεβαστής ο οποίος απεβίωσε από κορονοϊό)

«Το καταστατικό λέει ότι από την στιγμή που ο εκπρόσωπος μιας ομοσπονδίας δεν είναι εν ζωή, θα πρέπει η ομοσπονδία να πραγματοποιήσει γενική συνέλευση και να εκλέξει νέο εκπρόσωπο. Προς το παρόν δεν έχει γίνει από τον ΣΕΓΑΣ. Για την ΕΠΟ δεν γνωρίζω γιατί απείχε. Δεν μας ενημέρωσαν επίσημα»

- Εχοντας ξεπεράσει το ζήτημα των εκλογών, έρχονται άμεσα υποχρεώσεις όπως το συνέδριο των Ολυμπιακών Επιτροπών. Πόσο σημαντικό είναι για την Ελλάδα να φιλοξενεί μια τέτοια εκδήλωση και τι περιμένουμε από εκεί;

«Τον Οκτώβριο έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε στην Κρήτη τους προέδρους όλων των Ολυμπιακών Επιτροπών, καθώς και τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και τα στελέχη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ. Εκεί θα γίνουν συζητήσεις που αφορούν ορισμένα αθλήματα, ενώ θα βραβευτούν και οι κορυφαίοι αθλητές από όλα τα σπορ στο Τόκιο»

Καπράλος και Μπαχ

- Ο κ. Μπαχ θα είναι νωρίτερα στη χώρα μας καθώς έχουμε και την αφή της φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς…

«Ναι. Στις 18 Οκτωβρίου θα γίνει η αφή φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και η παράδοση την άλλη ημέρα στις 19 του μηνός. Αυτή τη στιγμή ψάχνουμε να δούμε ποιος αθλητής θα είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος και ο τελευταίος. Θα προέρχεται από τα χειμερινά σπορ».

Καπράλος: «Πρέπει να προετοιμάσω την διάδοχη κατάσταση»

- Ποιος είναι ο βασικός σας στόχος στην προεδρία στη νέα σας θητεία;

«Αυτήν την 4αετια, που ουσιαστικά είναι 3,5 χρόνια καθώς έχουμε τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι, πρέπει να γίνει σκληρή δουλειά. Για μένα είναι το μεγάλο στοίχημα επειδή δεν πρόκειται να συνεχίσω μετά στην προεδρία και πρέπει να βρεθεί η σωστή διαδοχή. Άρα από αυτούς που βρίσκονται στην ΕΟΕ και από την στιγμή που έχουν τεθεί όρια ηλικίας, θα ήθελα να βρεθεί ένας νέος ή μια νέα να αναλάβει την ηγεσία, έχοντας μια χρονική διάρκεια 8ετιας για να συνεχίσει το έργο μας»

-Εχετε στο μυαλό σας ένα συγκεκριμένο προφίλ του ανθρώπου που θα θέλατε να σας διαδεχτεί;

«Πρέπει να έρθει η διαδοχή. Είναι το σωστό τάιμινγκ. Και ο σωστός ηγέτης πρέπει να ηγείται και της διάδοχης κατάστασης. Υπάρχουν 5-7 άνθρωποι που ξεκινούν από την ίδια αφετηρία έναν αγώνα. Από το έργο τους και την συνεργασία που θα έχουν με την ΕΟΕ θα κριθεί ποιος θα αναλάβει. Όπως και από τις ηγετικές ικανότητες που θα δείξουν. Σημαντικό είναι να έχουν και ένα διεθνές προφίλ. Να μπορούν να σταθούν επάξια στα διεθνή φόρουμ, γιατί πλέον η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο του διεθνούς αθλητισμού. Το 2025 θα εκλεγεί στην Ελλάδα και ο νέος πρόεδρος της ΔΟΕ καθώς ολοκληρώνεται η θητεία του Μπαχ. Οπότε είναι σημαντικό να έχει αυτά τα στοιχεία όποιος με διαδεχτεί. Πρέπει να δείξουν έργο οι νέοι και όποιος δουλεύει θα προωθηθεί στην ΕΟΕ και διεθνώς».

 

Τελευταία Νέα