H ΔΟΕ θα επανεξετάσει το θέμα των transgender το 2022 λόγω «διχογνωμίας»

Newsroom
H ΔΟΕ θα επανεξετάσει το θέμα των transgender το 2022 λόγω «διχογνωμίας»

bet365

Η ΔΟΕ θα επανεξετάσει τους όρους για το θέμα της συμμετοχής transgender στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η παρουσία της Λόρελ Χάμπαρντ στην άρση βαρών των Ολυμπιακών Αγώνων ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πολλές αντιπάλους της, αλλά και από άλλα σπορ.

Αρκετές αθλήτριες φοβούνται πως και σε άλλα αθλήματα θα δημιουργηθεί «δεδικασμένο» και σκεπτόμενες πως οι transgender έχουν ένα φυσικό πλεονέκτημα, αντέδρασαν έντονα.

Η Χάμπαρντ βέβαια αγωνίστηκε χωρίς επιτυχία, ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει διχογνωμία για το αν θα πρέπει να επιτρέπεται η συμμετοχή ή όχι των transgender, τουλάχιστον στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και γι’ αυτό η ΔΟΕ αποφάσισε να επανεξετάσει το ζήτημα και να προχωρήσει σε πιο συγκεκριμένες οδηγίες όσον αφορά την συμμετοχή τους. Οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν το αργότερο ως τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, με τον διευθυντή της επιστημονικής ομάδας της ΔΟΕ, Ρίτσαρντ Μπάτζετ, να καλείται να ανανεώσει τις υπάρχουσες οδηγίες.

Το καταστατικό που θα αλλάξει αναμένεται να δοθεί και στις παγκόσμιες ομοσπονδίες οι οποίες θα έχουν ωστόσο την ευχέρεια να χειριστούν το ζήτημα πάνω σε δικούς τους κανόνες. Το ζήτημα αυτό εξετάζεται εδώ και τρία χρόνια, όμως πάει από αναβολή σε αναβολή και βασικός στόχος της ΔΟΕ είναι να μην προκαλέσει διχογνωμία, αλλά και να πληγώσει τους αθλητές.

Προς το παρόν μία transgender αθλήτρια μπορεί να συμμετάσχει αν τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι κάτω από 10 νανομόρια ανά λίτρο, για 12 συνεχόμενους μήνες, όσον αφορά τουλάχιστον τους αγώνες της ΔΟΕ. Αυτό το όριο πρέπει να τηρηθεί κατά την διάρκεια του διαστήματος που γίνονται οι προκρίσεις, αλλά και στην εκάστοτε διοργάνωση.

Στην ΔΟΕ περιμένουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει σύντομα για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τους transgender και την συμμετοχή τους σε αθλητικές διοργανώσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα