Σπουδαία Γκουντούρα, εξασφάλισε μετάλλιο και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες!

Η Δώρα Γκουντούρα

bet365

Ενα ακόμη μετάλλιο πρόσθεσε στην συλλογή της η Δώρα Γκουντούρα καθώς πέρασε στα ημιτελικά των Ευρωπαϊκών Αγώνων.

Η Δώρα Γκουντούρα συνεχίζει να κάνει μία ονειρεμένη χρονιά στην ξιφασκία, καθώς εξασφάλισε ένα ακόμη μετάλλιο, αυτή τη φορά στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Πολωνίας.

Η Γκουντούρα αφού σημείωσε τέσσερις νίκες και δυο ήττες στον όμιλο, κλήθηκε να αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση των νοκ άουτ την Τουρκάλα Ιρίνα Σούκλα. Η αθλήτρια που είναι μέλος της Team Future της Bwin, κέρδισε εύκολα με 15-8 και πέρασε στην φάση των «16».

Επόμενη αντίπαλος ήταν η Μαργκορζάτα Κόζατσουκ (Νο29), με την Πολωνή να ξεκινά καλύτερα και να έχει προβάδισμα 4-2, αλλά με ένα 4-0 σερί η Γκουντούρα πέρασε μπροστά με 6-4. Ακολούθησε όμως ένα σερί 4-0 της Κόζατσουκ η οποία έκλεισε το πρώτο μισό του αγώνα προηγούμενη με 8-6. Από το 9-11, η Ελληνίδα ξιφομάχος έκανε ένα πολύ σημαντικό σερί 4-0 και προηγήθηκε 13-11, για να πάρει τη νίκη με 15-13 και να συναντήσει στα προημιτελικά την Βάτορ, η οποία στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει την Γεωργιάδου.

Η Γκουντούρα ξεκίνησε εντυπωσιακά με ένα προβάδισμα 6-1, το οποίο στα μισά του αγώνα έγινε 8-2. Με την ίδια… φόρα η Γκουντούρα συνέχισε τον αγώνα και ισοπέδωσε με 15-4 την αντίπαλό της, για να πάρει θέση στα ημιτελικά, εξασφαλίζοντας ένα ακόμη μετάλλιο.

Αντίπαλός της στον ημιτελικό θα είναι το Νο1 του ταμπλό, η Ρουμάνα Ιλίντσα Πάντις.

Αποκλεισμός στις «16» για την Γεωργιάδου

Η Γεωργιάδου με την σειρά της, έκανε ρεκόρ 5-1 στη φάση των ομίλων και στον πρώτο γύρο των νοκ άουτ, αντιμετώπιζε την Χερνάντεθ (Ισπανία) την οποία και κέρδισε εύκολα με 15-5.

Στην φάση των «16» αντιμετώπισε την Πολωνή Αντζέλικα Βάτορ, Νο12 στο ταμπλό, όπου ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι. Οι δύο αντίπαλες πήγαν χέρι χέρι στο σκορ , με την Πολωνή να ξεφεύγει πρώτη φορά με τρεις στο 9-12, από το 9-9 και στη συνέχεια με 10-13. Σε εκείνο το σημείο δεν μπόρεσε να γυρίσει την κατάσταση η Γεωργιάδου που έμεινε εκτός συνέχειας.

Οσον αφορά τις Μαρίνα Παϊζη και Κλαίρη Μπένου, με μία νίκη / τέσσερις ήττες και μια νίκη / πέντε ήττες αντίστοιχα, δεν ήταν εφικτή η πρόκριση στο κυρίως ταμπλό αφού κατετάγησαν στην 42η και 46η θέση.

Τέλος, στο ξίφος μονομαχίας, ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος έχασε με 15-13 από τον Γερμανό Σμιντ στην φάση των «64» και αποκλείστηκε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα