Ξιφασκία: Σε συναγερμό το άθλημα, αποσύρονται χώρες από διοργανώσεις λόγω Ρωσίας

Κώστας Ευθυμιάδης
Νορβηγός ξιφομάχος πανηγυρίζει

bet365

Η Νορβηγία αποφάσισε να μην αγωνίζονται αθλητές της σε τουρνουά με Ρώσους και Λευκορώσους στην ξιφασκία, ακολουθώντας το παράδειγμα κι άλλων χωρών.

Η απόφαση της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ξιφασκίας να επιτρέψει σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να αγωνίζονται σε διεθνείς αγώνες, έστω και υπό το καθεστώς ουδετερότητας, έχει προκαλέσει ένα ντόμινο αντιδράσεων.

Αρκετές χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Δανία, η Φινλανδία και η Πολωνία, έχουν αποσύρει τη συμμετοχή τους από όσα τουρνουά δηλώνονται Ρώσοι, ενώ ακύρωσαν και διεθνείς αγώνες που θα φιλοξενούσαν ως μέτρο διαμαρτυρίας.

Στη λίστα αυτή προστέθηκε σήμερα και η Νορβηγία που επίσης αποφάσισε να ακυρώσει έναν διεθνή αγώνα της και να μην δηλώσει συμμετοχή σε τουρνουά με Ρώσους και Λευκορώσους.

Η λίστα με τις χώρες που θα προχωρήσουν σε αυτό το εμπάργκο αναμένεται να μεγαλώσει, φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση την παγκόσμια ομοσπονδία και τον προσωρινό πρόεδρό της κ. Κατσιαδάκη, που ωστόσο πρέπει να τονιστεί πως ακολουθεί την γραμμή της ΔΟΕ στην οποία επίσης ασκείται σκληρή κριτική.
Μάλιστα οι Ουκρανοί αποφάσισαν να μην συμμετέχουν σε προολυμπιακά τουρνουά όπου θα υπάρχει η συμμετοχή Ρώσων αθλητών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα