Ξιφασκία: Αντιδράσεις για την απόφαση να επιστρέψουν οι Ρώσοι στους αγώνες

Newsroom
Ξιφασκία: Αντιδράσεις για την απόφαση να επιστρέψουν οι Ρώσοι στους αγώνες

bet365

Μετά την πυγμαχία και η παγκόσμια ομοσπονδία ξιφασκίας άναψε «πράσινο φως» για να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές.

Μεχρι την περασμένη εβδομάδα, με εξαίρεση το τένις, στα υπόλοιπα ολυμπιακά αθλήματα δεν επιτρεπόταν η συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων, τουλάχιστον όχι εκπροσωπόντας τη χώρα τους.

Η πυγμαχία, που έχει Ρώσο πρόεδρο στην παγκόσμια ομοσπονδία, έσπασε το «εμπάργκο» και Ρωσίδες αθλήτριες αγωνίζονται κανονικά με την σημαία της πατρίδας τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Νέο Δελχί.

Τώρα ήρθε και η απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας της ξιφασκίας να επιτρέψει την συμμετοχή τους σε διεθνείς διοργανώσεις. Αυτό έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις και αρκετές χώρες απειλούν με μποϊκοτάζ, ενώ η κατάσταση αυτή φέρνει σε δύσκολη θέση και την ΔΟΕ. Αν και από τη Λοζάνη είναι ξεκάθαρη η γραμμή ότι δεν θέλουν συμμετοχή των δύο χωρών στις διεθνείς διοργανώσεις, είναι πιο ανοιχτοί στο να συμμετέχουν αθλητές ως ουδέτεροι.

Η απόφαση της FIE όπου πρόεδρος είναι προσωρινά ο Μ. Κατσιαδάκης (πρόεδρος ήταν ο Ρώσος ολιγάρχης Ουσμάνοφ, αλλά λόγω των κυρώσεων της ΕΕ, αποχώρησε), έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην αθλητική κοινότητα και οι φόβοι για να υπάρξει εμπάργκο από ορισμένες χώρες του χρόνου στο Παρίσι, είναι κάτι παραπάνω από ορατό. Έως τότε μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι σε εξέλιξη και μέχρι το καλοκαίρι οι Ρώσοι αθλητές θέλουν να ξέρουν την τύχη τους.

 

Τελευταία Νέα