Ημιτελικά και βάθρο για τις Γκουντούρα και Γεωργιάδου στο παγκόσμιο κύπελλο της Τασκένδης

Newsroom
Ημιτελικά και βάθρο για τις Γκουντούρα και Γεωργιάδου στο παγκόσμιο κύπελλο της Τασκένδης

bet365

Οι Δέσποινα Γεωργιάδου και Δώρα Γκουντούρα εξασφάλισαν μετάλλιο στο αγώνισμα της σπάθης στο παγκόσκιο κύπελλο της Τασκένδης, απομένει να μάθουμε το χρώμα τους.

Μια ακόμα επιτυχία για την ελληνική ξιφασκία σημείωσαν οι Δώρα Γκουντούρα και Δέσποινα Γεωργιάδου στο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης γυναικών στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν.

Οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες εξασφάλισαν την παροουσία τους στα ημιτελικά και μια θέση στο βάθρο του αγωνίσματος, που θα ολοκληρωθεί λίγο αργότερα.

Είναι η πρώτη φορά μετά το «1-2» στο γκραν πρι της Ορλεάνης το 2021 που οι δύο Ελληνίδες θα ανέβουν μαζί στο βάθρο, μένει μόνο να δούμε σε ποιο σκαλί.

Η Γκουντούρα, Νο.11 στην κατάταξη στις 15:00 ώρα Ελλάδας, θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Ελίζαμπεθ Ταρτακόφσκι (No.27) και η Γεωργιάδου (Νο.3) τη Γιαπωνέζα Μισάκι Εμούρα (No.2), στο δεύτερο ημιτελικό που θα αρχίσει στις 15:20. Οι νικήτριες αμέσως μετά θα παίξουν για το χρυσό μετάλλιο, οι ηττημένες θα πάρουν το χάλκινο μετάλλιο.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου στον 1ο γύρο επικράτησε εύκολα με σκορ 15-4 επί της Καζάκας Αϊγκερίμ Σαριμπάι (No67). Στον αγώνα για την είσοδο στις 16 καλύτερες πήρε άλλη μία νίκη κόντρα στην Ινδή Μπαβάνι Ντέβι Τσανταλαβάντα Σουνταραραμάν (Νο43) με 15-8.

Η Γεωργιάδου νικώντας στη συνέχεια την 33χρονη Βουλγάρα Όλγκα Χράμοβα (No30) με 15-10 πέρασε στα προημιτελικά. Εκεί κόντρα στη Γαλλίδα, Σάρα Μπαλζέρ δυσκολεύτηκε στο πρώτο μισό (5-8),στη συνέχεια όμως επέβαλε το παιχνίδι της και πήρε τη νίκη με 15-12.


Η Δώρα Γκουντούρα, που ανήκει και στην Team Future της Bwin, άρχισε τους αγώνες της με πρώτη αντίπαλο τη Λούκα Σουτς από την Ουγγαρία (No78) επικρατώντας με 15-14.

Στο 2ο γύρο η Γκουντούρα συναντήθηκε ξανά με την Ουζμπέκα Ζαϊνάμπ Νταγιμπέκοβα, μετά το γκραν πρι της Τυνησίας, και πήρε άλλη μία νίκη με 15-12, ενώ για την πρόκριση στην οκτάδα ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ουκρανής, Γιούλια Μπακάστοβα με 15-9.

Στον αγώνα για την είσδο στην 4άδα και στην εξασφάλιση ενός μεταλλίου η Γκουντούρα χρειάστηκε την ανατροπή απέναντοι στη Λουθία Μαρτίν-Πορτουγκές. Η Ισπανίδα προηγήθηκε με 12-8, όμως η Ελληνίδα ξιφομάχος με ψυχραιμία έφερε το σκορ στο 14-14 και πήρε τον τελευταίο πόντο, μαζί και τη ρεβάνς για την ήττα της στο Αλγέρι.


 

Τελευταία Νέα