Ξιφασκία: Ο Εμμανουήλ Κατσιαδάκης νέος Πρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας

Newsroom
Ξιφασκία: Ο Εμμανουήλ Κατσιαδάκης νέος Πρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας

bet365

Ο Έλληνας, πρώην πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας ξιφασκίας και πρώην πρωταθλητής του αθλήματος, Εμμανουήλ Κατσιαδάκης είναι ο νέος προσωρινός Πρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ξιφασκίας.

Στο Γενικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ξιφασκίας (FIE), που διεξήχθη στη Λωζάνη, συζητήθηκαν και επικυρώθηκαν αποφάσεις που αφορούσαν κυρίως στην παράταση του αποκλεισμού όλων των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών/-τριών από κάθε διεθνή αγώνα λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Με την ίδια αφορμή, ο Ρώσος, γενημμένος στο Ουζμπεκιστάν, πρόεδρος της ομοσπονδίας Αλίσερ Ουζμάνοφ συμφώνησε να παραιτηθεί από την Προεδρία, ως συνέπεια των κυρώσεων που έχει δεθχεί ως Ρώσος ολιγάρχης όπως αναφέρει το insidethegames. Έτσι, τη θέση του ως προσωρινός Πρόεδρος της FIE ανέλαβε -και επίσημα- ο Έλληνας, πρώην πρόεδρος της Ελληνικής ομοπσονδίας ξιφασκίας, Εμμανουήλ Κατσιαδάκης. Ο ίδιος διετελούσε χρέη Προέδρου από τη στιγμή που ο Ουζμάνοφ είχε δεχθεί τις κυρώσεις όμως στο Συμβούλιο επικυρώθηκε η νέα θέση του.

Ο Κατσιαδάκης από το 2016 ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ξιφασκίας (FIE) και μέλος της από το 2004 ενώ νωρίτερα είχε διετελέσει και Πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας. Παράλληλα, είναι μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

@Photo credits: Emmanuel Katsiadakis via FB

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα