Ξιφασκία: Στη 10η θέση το ομαδικό σπάθης γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Newsroom
Ξιφασκία: Στη 10η θέση το ομαδικό σπάθης γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

bet365

Η εθνική ομάδα σπάθης γυναικών πραγματοποίησε την καλύτερη παρουσία της στο ομαδικό σε παγκόσμια πρωταθλήματα καταλαμβάνοντας τη 10η θέση στο Κάιρο.

Τη 10η θέση, την κορυφαία στην ιστορία της σε παγκόσμια πρωταθλήματα, κατέλαβε η εθνική ομάδα στο ομαδικό τουρνουά σπάθης γυναικών στο Κάιρο. Η Δέσποινα Γεωργιάδου, η Δώρα Γκουντούρα, η Μαρίνα Παΐζη και η Κλαίρη Μπένου πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις και τη 10η θέση στον κόσμο δείχνει τη δυναμική που έχει αναπτύξει το αγώνισμα της σπάθης σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο.

Η εθνική ομάδα μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν στην 21η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, μετά την 6η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πλέον αναμένεται βελτιωθεί κι άλλο. Ο στόχος της ιστορικής Ολυμπιακής πρόκρισης στο ομαδικό στο Παρίσι το 2024 είναι ένα βήμα πιο κοντά. επίσημη έναρξη της περιόδου Ολυμπιακής πρόκρισης βρίσκει την ελληνική ομάδα με γερά θεμέλια και υπόληψη στο παγκόσμιο στερέωμα.

ξιφασκια

Στην προσπάθειά τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Κάιρο η εθνική ομάδα στο πρώτο της παιχνίδι επικράτησε επί της ομάδας της Ουκρανίας με σκορ 45-35 και πήρε τη ρεβάνς μετά την ήττα στον δεύτερο γύρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Αττάλειας!

Με τη νίκη αυτή εξασφάλισε θέση στη 16άδα και στη συνέχεια αντιμετώπισε την Ιταλία. Η ελληνική ομάδα απείλησε ανοιχτά το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, ηττήθηκε όμως τελικά στις λεπτομέρειες με 45-42, συνεχίζοντας στο ταμπλό για τις θέσεις 9-16.

Εκεί η εθνική ομάδα νίκησε τη Βουλγαρία με 45-41 στο ταμπλό και πέρασε πανηγυρικά στις κορυφαίες 12 ομάδες της διοργάνωσης. Επόμενος αντίπαλός της ήταν η ομάδα της Νότιας Κορέας, με έπαθλο μια θέση στη 10άδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

ξιφασκια

Οι Γεωργιάδου, η Γκουντούρα, που ανήκει στην ομάδα Team Future της Bwin, η Παΐζη και η Μπένου με σπουδαίες εμφανίσεις νίκησαν 45-29 την ομάδα της Νότιας Κορέας, Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, εξασφαλίζοντας θέση στις 10 κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Ακολούθησε ο αγώνας με τον Καναδά, που θα έδινε τη 9η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, με την εθνική ομάδα να γνωρίζει οριακά την ήττα με 45-42.

 

Τελευταία Νέα