Λιγνός στο Gazzetta: «Η συμφωνία για το ΟΑΚΑ με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη λύση»

Newsroom
Λιγνός στο Gazzetta: «Η συμφωνία για το ΟΑΚΑ με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη λύση»

bet365

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της ξιφασκίας, Γ. Λιγνός, σχολίασε στο Gazzetta την χθεσινή συμπόρευση Πολιτείας, ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ΕΟΕ για την χρήση του ΟΑΚΑ.

Μετά από την κραυγή αγωνίας για την ξιφασκία, το χάντμπολ και άλλα αθλήματα που φοβήθηκαν την απομάκρυνσή τους από το ΟΑΚΑ λόγω της συμφωνίας με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η λύση βρέθηκε.

Στην χθεσινή συνάντηση που είχε ο Λευτέρης Αυγενάκης με όλους του εμπλεκόμενους, έφερε ευχάριστα νέα που άφησαν ικανοποιημένες όλες τις πλευρές και με διαδικασίες fast track θα δημιουργηθεί μία νέα σύγχρονη εγκατάσταση εντός του ΟΑΚΑ, πολλαπλών χρήσεων, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την ξιφασκία, το χάντμπολ και το τσιρλίντινγκ. Αν τηρηθούν οι δεσμεύσεις του υφυπουργού, εντός ενός έτους η εγκατάσταση θα είναι έτοιμη.

Μάλιστα, αύριο θα περάσει από έγκριση το σχέδιο στη Βουλή και οι διαδικασίες θα κινηθούν ταχύτατα. Το θετικό είναι πως στη συνάντηση που έγινε, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήταν θετική στα αιτήματα της άλλης πλευράς και υπάρχει η δέσμευση ότι κανένα άθλημα δεν θα κουνηθεί από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις έως ότου ολοκληρωθεί το έργο με το νέο στάδιο, το οποίο θα γίνει αριστερά από το ποδηλατοδρόμιο, στην πλευρά της Σ. Λούη όπου τώρα διατίθεται για θέσεις πάρκινγκ.

Χάρτης ΟΑΚΑ

Λιγνός: «Είναι μία πολύ καλή συμφωνία»

Για την συμφωνία, ο πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας ξιφασκίας, Γ. Λιγνός, ανέφερε στο Gazzetta.

«Είναι περίπου 30 στρέμματα και ανήκει στην ΓΓΑ ο χώρος. Θα γίνει, απ’ όσο ενημερωθήκαμε, με διαδικασίες fast track και το κονδύλι είναι εξασφαλισμένο. Το θετικό είναι ότι και ο Παναθηναϊκός ήταν θετικός στην συνάντηση που είχαμε και μέχρι να γίνουν οι νέες εγκαταστάσεις, θα παραμείνουμε κανονικά στον χώρο που βρισκόμαστε. Είναι μία καλή συμφωνία για εμάς πάνω στην οποία δουλεύαμε καιρό και ο κ. Αυγενάκης ασχολήθηκε καιρό με το συγκεκριμένο ζήτημα και έδωσε λύση. Είναι η καλύτερη λύση γιατί μιλάμε για ένα καινούργιο στάδιο και μέσα στο ΟΑΚΑ. Και από την στιγμή που δεν υπάρχει θέμα έξωσης, όλα είναι καλά. Ανοίγουμε έτσι ένα νέο κεφάλαιο για την ξιφασκία για τα επόμενα 50 χρόνια».

 

Τελευταία Νέα