Ομοσπονδία ξιφασκίας: «Το άθλημά μας κινδυνεύει»

Newsroom
Ομοσπονδία ξιφασκίας: «Το άθλημά μας κινδυνεύει»

bet365

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις με το ΟΑΚΑ από την Ελληνική ομοσπονδία ξιφασκίας που ζητά βιώσιμη λύση αν «ξεσπιτωθεί»

Η Ελληνική ομοσπονδία ξιφασκίας εξέδωσε ανακοίνωση όπου εκφράζει την αγωνία της για το ενδεχόμενο να ξεσπιτωθεί από το ΟΑΚΑ.

Το άθλημα στεγάζεται στα δύο προπονητήρια μπάσκετ των εγκαταστάσεων, αλλά μετά την συμφωνία του ΟΑΚΑ για παραχώρηση των χώρων στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, υπάρχει έντονη αγωνία για την επόμενη ημέρα. Από την στιγμή που η ΚΑΕ δεν έχει ενημερώσει ακόμη για τις προθέσεις της και η ΕΟΞ είναι στο… σκοτάδι με το σε ποια φάση είναι η διαδικασία παραχώρησης και με την ανακοίνωσή της, τονίζει τον κίνδυνο να βρεθεί σε φάση… αφανισμού το άθλημα.

Η ΕΟΕ ανακοίνωσε μία σειρά δράσεων ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον του αθλήματος και να μην πεταχτεί στον δρόμο.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας

«Κινδυνεύει το μέλλον της Ελληνικής Ξιφασκίας μετά την παραχώρηση μέρους του ΟΑΚΑ (κλειστού γηπέδου μπάσκετ, προπονητήρια κ.α) στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για 49 χρόνια από την Κυβέρνηση.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας στεγάζεται στα προπονητήρια 3 και 4 του ΟΑΚΑ, χώροι προς παραχώρηση, από το 2005 καταβάλλοντας ανελλιπώς και χωρίς καμία καθυστέρηση μηνιαίο μίσθωμα. Τα εν λόγω προπονητήρια είναι η μοναδική υποδομή που έχει παραχωρηθεί από την Πολιτεία προς την Ομοσπονδία μας σε όλη την Ελλάδα.

Στον προαναφερόμενο χώρο διεξάγονται Παγκόσμια Κύπελλα, Πανελλήνια Πρωταθλήματα, Κύπελλα Ελλάδος, προπονητικά camp με αθλητές από όλη την Ελλάδα και προπονούνται 12 κλιμάκια των Εθνικών ομάδων. Οι χιλιάδες αθλητές ανά την Ελλάδα ως τόπο αθλητικής συνάντησης έχουν τα προπονητήρια του ΟΑΚΑ.

Όλος ο κόσμος του αθλήματος μας, καθώς και οι χιλιάδες οικογένειες ανά την Ελλάδα που βρίσκονται στο πλευρό της ΕΟΞ, αγωνιούν για το μέλλον της Ελληνικής Ξιφασκίας, η οποία συνεχώς κάνει περήφανους τους Έλληνες με τις διακρίσεις των αθλητών μας σε Πανευρωπαϊκά, Παγκόσμια κύπελλα και πρωταθλήματα καθώς και με τις συμμετοχές τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μία Ερασιτεχνική Αθλητική Ομοσπονδία που σε λίγο καιρό κλείνει τα 100 χρόνια ως μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, μία Ομοσπονδία υπόδειγμα στην Διοικητική και Οικονομική διαχείριση, σύμφωνα με την αξιολόγηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, κινδυνεύει να κλείσει από την συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Είναι αυτονόητο ότι αν παραχωρηθούν τα προαναφερόμενα προπονητήρια στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός και δεν εξαιρεθούν από την συμφωνία ή δεν παραχωρήσει η πολιτεία στην ΕΟΞ νέα υποδομή ιδίων προδιαγραφών, η Ελληνική Ξιφασκία θα φτάσει στο τέλος της.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας βασιζόμενη στην μέχρι τώρα ευαισθησία που έχει επιδείξει η Πολιτεία στα αθλητικά δρώμενα, ευελπιστεί στην άμεση λύση του προβλήματος και την εύρεση ενός μόνιμου χώρου όπου θα είναι πλέον Το σπίτι της Ξιφασκίας»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα