ΟΑΚΑ: Πλήρης συμφωνία για τις χρήσεις του με παρέμβαση Αυγενάκη

ΟΑΚΑ: Πλήρης συμφωνία για τις χρήσεις του με παρέμβαση Αυγενάκη

Newsroom
ΟΑΚΑ: Πλήρης συμφωνία για τις χρήσεις του με παρέμβαση Αυγενάκη

bet365

Η σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης έφερε συμφωνία από όλες τις πλευρές, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και η ΕΟΚ παίρνουν το ΟΑΚΑ, η ξιφασκία, το χάντμπολ και το τσιρλίντινγκ θα στεγαστούν σε εγκατάστασης πολλαπλών χρήσεων δίπλα στο ποδηλατοδρόμιο.

Το θέμα με τη στέγαση των αθλημάτων που φιλοξενούνταν στο ΟΑΚΑ και σε σχέση με τη χρήση του από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός τελείωσε με συμφωνία όλων των πλευρών.

Έπειτα από ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ξεπεράστηκε κάθε ένσταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των Ομοσπονδιών που χρησιμοποιούν χώρους του κλειστού συγκροτήματος στο ΟΑΚΑ και αφορούσαν στην παραχώρησή του, για 49 χρόνια, στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο κ. Αυγενάκης ανέλυσε στους προέδρους των Ομοσπονδιών ξιφασκίας, χειροσφαίρισης και τσιρλίντινγκ την οριστική πρόταση για την ανέγερση, εντός ενός χρόνου, σε έκταση δίπλα στο ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ, μιας νέας υπερσύγχρονης εγκατάστασης πολλαπλών χρήσεων με μελετοκατασκευή και ρυθμίσεις ψηφισμένες στη Βουλή, οι οποίες θα επιτρέψουν να ολοκληρωθεί ταχύτατα.

Έτσι, θα λυθούν τα ζωτικά θέματα προπόνησης και αγώνων της ξιφασκίας, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιείται ως έδρα των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών στο χάντμπολ και φυσικά να φιλοξενεί διεθνείς διοργανώσεις του τσιρλίντινγκ, της γυμναστικής κλπ.

Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι η διάταξη για τη Σύμβαση Παραχώρησης στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός του κλειστού συγκροτήματος στο ΟΑΚΑ, η οποία θα περάσει από τη Βουλή τις προσεχείς ημέρες, εξασφαλίζει και την Ομοσπονδία μπάσκετ η οποία παραμένει αδαπάνως στα νυν γραφεία της και θα χρησιμοποιεί την εγκατάσταση για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών, για τις προπονήσεις των κλιμακίων κ.λ.π.


«Στόχος της Κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και φυσικά δική μας ήταν και είναι η οποιαδήποτε συμφωνία παραχώρησης να μη δημιουργεί προβλήματα στα υπόλοιπα αθλήματα. Φροντίζουμε -και το αποδεικνύουμε καθημερινά- όλα τα αθλήματα χωρίς ουδεμία εξαίρεση. Η συμφωνία παραχώρησης του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό είναι προς όφελος όλων και είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσει συνολικά το ελληνικό μπάσκετ να αναπτυχθεί εκ νέου και να πάει ακόμα ψηλότερα.


Θεωρώ πως έχουμε ήδη την τεχνογνωσία από το παράδειγμα με την ΚΑΕ ΑΕΚ και το κλειστό των Άνω Λιοσίων και είμαι βέβαιος πως και με τον Παναθηναϊκό, αλλά και με άλλες ομάδες και αντίστοιχες εγκαταστάσεις μας όλα θα εξελιχθούν εξίσου καλά ως προς την αξιοποίησή τους.
Επιδίωξή μας ήταν να μην είναι κανένα άθλημα δυσαρεστημένο, και πιστεύω ότι το καταφέρνουμε. Ευχαριστώ όλους σας για την θετική διάθεση να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις», είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Κατόπιν όλων αυτών, ο κ. Κολυμπάδης εκ μέρους της ΕΟΕ δήλωσε ότι «η μητέρα όλων των Ολυμπιακών ερασιτεχνικών αθλημάτων αίρει κάθε επιφύλαξη που είχε εκφράσει, εφόσον και τα μέλη μας –οι Ομοσπονδίες- καλύπτονται από τις λύσεις και είναι ικανοποιημένα».


Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκπρόσωποι της Ξιφασκίας. Διευκρίνισαν –εκ νέου- ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την αξιοποίηση της Ολυμπιακής εγκατάστασης από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά εξέφραζαν «κραυγή αγωνίας» για το άθλημά τους, για το οποίο τώρα βρέθηκε λύση, που τους βρίσκει σύμφωνους, συμπληρώνοντας ότι εμπιστεύονται πλήρως την Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.


Χαρούμενος και ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής, που οι Εθνικές ομάδες χάντμπολ θα αποκτήσουν επιτέλους έδρα στην πρωτεύουσα! Υπογράμμισε πως η νέα σοβαρή και παραγωγική αθλητική υποδομή στο ΟΑΚΑ (σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του Κέντρου Υγρού Στίβου, την αξιοποίηση των τένις, την αλλαγή των ταρτάν των στίβων, ύψους 5,5 εκατ. που οσονούπω υπογράφεται με την Περιφέρεια Αττικής και την συντήρηση των έργων Καλατράβα, μαζί με όλες τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που έχουν ανακοινωθεί και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης), το αναβαθμίζουν και το ολοκληρώνουν ως σύγχρονο αθλητικό πόλο και τοπόσημο.

Οι εκπρόσωποι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός επισήμαναν ότι οι πρώιμες αντιδράσεις των Ομοσπονδιών και της ΕΟΕ αδικούσαν την προσπάθεια του Υφυπουργού και της Κυβέρνησης, οι οποίοι έψαχναν τις καλύτερες λύσεις και τώρα τις παρουσίασαν.

Έκαναν λόγο για «ιστορική συμφωνία, καθώς το γήπεδο αποτελεί το βασικό θεμέλιο για την ανάπτυξη, τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία ενός συλλόγου. Του γηπέδου στο οποίο έχουν γραφτεί χρυσές σελίδες από το τμήμα καλαθοσφαίρισης που εδώ και δεκαετίες κρατά ψηλά το αθλητικό λάβαρο της χώρας με συνέπεια, σεβασμό και ευθύνη απέναντι στους Έλληνες φιλάθλους» και ευχαρίστησαν θερμά τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και όλη την κυβέρνηση.

Παράλληλα, σε εξαίρετο κλίμα με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, συμφώνησαν ότι Παναθηναϊκός και Εθνικές ομάδες είναι ταυτόσημες έννοιες και πως η συμφωνία παραχώρησης των εγκαταστάσεων είναι προς όφελος όλου του ελληνικού μπάσκετ.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι: Μανώλης Κολυμπάδης (Γενικός Γραμματέας ΕΟΕ), Μανώλης Κατσιαδάκης (Πρόεδρος Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας), Γιάννης Λιγνός (Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας), Βαγγέλης Λιόλιος (Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης), Κώστας Γκαντής (Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης), Μάικ Φουντεδάκης (Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσιρλίντινγκ – Αθλητικός Ομαδικός Χορός), Παναγιώτης Μπόμης (Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ομίλου Γιαννακόπουλου, Βασίλης Παρθενόπουλος (Γενικός Διευθυντής ΚΑΕ Παναθηναϊκός), Ντίνος Σταύρος (Διευθυντής Λειτουργίας ΚΑΕ Παναθηναϊκός), Κωνσταντίνος Χαλιορής (Συντονιστής Γενικός Διευθυντής ΟΑΚΑ), Βασίλης Ιεραπετρίτης (Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΟΑΚΑ).


 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα