Ξιφασκία: Πώς θα γίνεται η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Newsroom
Ξιφασκία: Πώς θα γίνεται η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

bet365

Εγινε γνωστός ο τρόπος με τον οποίο οι αθλητές της ξιφασκίας θα διεκδικήσουν θέσεις στις ολυμπιακές τους ομάδες για το 2024.

Μέσω ranking ή μέσω του ομαδικού θα διεκδικήσουν θέσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι αθλητές της ξιφασκίας.

Έγιναν ήδη γνωστά τα κριτήρια πρόκρισης και αυτή ξεκινά από τον Απρίλιου του 2023 ως την Πρωταπριλιά του 2024 τόσο στο ατομικό όσο και στο ομαδικό.

Για το Παρίσι υπάρχει η φιλοδοξία πως η Εθνική γυναικών θα διεκδικήσει ένα από τα 8 εισιτήρια, καθώς μόνο έτσι μπορεί να έχει πάνω από μία συμμετοχή που δικαιούται στο ατομικό. Αν έρθει η πρόκριση στο ομαδικό, τότε η ελληνική εκπροσώπηση θα είναι μεγαλύτερη.

Τα κριτήρια πρόκρισης

Ατομικό

Οσοι αθλητές δεν προκριθούν μέσω του ομαδικού, θα το κάνουν στο ατομικό μέσω ranking το οποίο θα ισχύει από 3 Απριλίου 2023 ως 1 Απριλίου 2024. Κάθε χώρα έχει δικαίωμα για έναν αθλητή/τρια ανά αγώνισμα. Πόντοι στην κατάταξη μπορούν να συγκεντρωθούν από τα Παγκόσμια κύπελλα, τα γκραν πρι, διοργανώσεις Satellite, τα Παγκόσμια πρωταθλήματα και τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα. Για χώρες που απουσιάζουν από το ομαδικό, οι τέσσερις πρώτοι ανά αγώνισμα στην κατάταξη, θα πάρουν εισιτήρια για το Παρίσι.

Ομαδικό

Από 3 Απριλίου 2023 ως 1 Απριλίου 2024 οι προκρίσεις. Οι πρώτες τέσσερις στο ranking, συ μία από κάθε μία ήπειρο (Ασία και Ωκεανία λογίζονται ως μία για την πρόκριση) που θα είναι μεταξύ Νο5 και Νο16 στην κατάταξη. Η κατάταξη θα προκύψει από τα Παγκόσμια Κύπελλα, τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τα Ηπειρωτικά πρωταθλήματα. Συνολικά 8 χώρες θα προκριθούν στο Παρίσι και στους άνδρες, αλλά και στις γυναίκες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα