Ξιφασκία: Στους «16» του Παγκοσμίου έφτασαν Καραμπάσης και Μουρίκη

Newsroom
Ξιφασκία: Στους «16» του Παγκοσμίου έφτασαν Καραμπάσης και Μουρίκη

bet365

Με δύο ελληνικές παρουσίες στο Top16 ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας εφήβων – νεανίδων.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δύο αθλητές του Αρίστωνα Παιανίας έφτασαν στην 16αδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ξιφασκίας Εφήβων Νεανίδων που διεξήχθη στο Ντουμπάι.

Ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης κατέκτησε την 10η θέση ανάμεσα σε 142 αθλητές. Πραγματοποίησε 5 νίκες 1 ήττα στον γύρο των pool και ακολούθησε με έναν εκπληκτικό γύρο νοκ άουτ περνώντας στους 64 bye, αγωνίστηκε για τους 32 απέναντι στον Τούρκο Γιετέρ και επικράτησε με σκορ 15-6, τον Αιγύπτιο Οσάμα όπου επικράτησε με σκορ 15-11 και τον Αμερικανό Ιμρεκ, ο οποίος κέρδισε τον Ελληνα πρωταθλητή με 15-8. Ο Αμερικανός πήρε και το χρυσό μετάλλιο.

Την ίδια ώρα, η Αργυρένια Μουρίκη κατέκτησε την 15η θέση ανάμεσα σε 109 αθλήτριες. Πραγματοποίησε 4 νίκες 2 ήττες στον γύρο των pool και ακολούθησε έναν επίσης εκπληκτικό γύρο στα νοκ άουτ! Περνώντας και εκείνη bye για τις 64 αγωνίστηκε για να μπει στις 32 απέναντι στην Σουηδέζα Εουμπι της οποίας επικράτησε με σκορ 15-13, στη συνέχεια απέναντι στην Γερμανίδα Στέφενς κέρδισε με 15-2 και ηττήθηκε από την Γιαπωνέζα Χόμα με 15-14 στον αγώνα για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Καλή παρουσία είχαμε και από τον Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο ο οποίος κατέκτησε την 47η θέση καθώς πραγματοποίησε 4 νίκες 2 ήττες στην pool και περνώντας στο ταμπλό των 128 κέρδισε τον Τσέχο Βάσοβετς με 15-8, αλλά έχασε από τον Ιμρεκ που βρέθηκε στη συνέχεια στον δρόμο του Καραμπάση, με 15-9.

Τέλος, στην κατηγορία Νέων Γυναικών, η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου κατέκτησε την 88η θέση ανάμεσα σε 160 συμμετοχές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα