Το νέο "όπλο" της ΕΟΞ είναι το V.I.R

Το νέο "όπλο" της ΕΟΞ είναι το V.I.R

bet365

Με ένα σπουδαίο «όπλο», το οποίο αποτέλεσε άλλωστε, μακροχρόνια επιδίωξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, εμπλουτίζεται πλέον η φαρέτρα του αθλήματος.

Το “V.I.R.” μπαίνει στη ζωή και της ελληνικής ξιφασκίας, καθώς ένα αίτημα ετών της Ε.Ο.Ξ.. ευοδώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και τον Προέδρό της, κ. Στάνισλαβ Ποζνιάκοφ, κατόπιν ενεργειών του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας και χάρη στις προσωπικές, επίμονες προσπάθειες του νέου Προέδρου της, κ. Ιωάννη Λιγνού, κατά την πρόσφατη συνάντηση εργασίας εκπροσώπων-χωρών του νοτιοανατολικού ευρωπαϊκού τόξου των Εθνικών Ομοσπονδιών ξιφασκίας, στην Αθήνα.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ενέκρινε και πίστωσε ήδη στον λογαριασμό της Ε.Ο.Ξ., το ποσό για την αγορά του Video Information Referee (V.I.R.), με στόχο να αρχίσει να χρησιμοποιείται σε μεγάλες εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, με αφετηρία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο διεθνής ρέφερι, κ. Ανδρέας Δουβής , μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Ο.Ξ. και της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής, καθώς θα εκπροσωπήσει την ελληνική διαιτησία στο άθλημα της ξιφασκίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επισημαίνει ότι «Είναι μια εξέλιξη, που αναβαθμίζει την ελληνική ξιφασκία και τη διαιτησία μας, φέρνοντας την Ελλάδα στο επίπεδο των κρατών όπου ανθίζει η ξιφασκία και βεβαίως υπάρχει και γίνεται χρήση του V.I.R. για την σαφήνεια κάθε αμφισβητούμενης φάσης».

Ο κ. Α. Δουβής προσθέτει πως «Με την αγορά και τη χρησιμοποίηση του V.I.R., λύνονται τα χέρια των διαιτητών, με τις αποφάσεις τους, πλέον, να μην επιδέχονται αμφισβητήσεις και να μην υπάρχουν ενστάσεις. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η απόδοση δικαιοσύνης ακόμα και στις πιο λεπτές ισορροπίες των αγώνων θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ελληνική ξιφασκία».


Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

NEWS FEED