«Πανέξυπνος και αγαπά τον Παναθηναϊκό!»

Νίκος Αθανασίου
«Πανέξυπνος και αγαπά τον Παναθηναϊκό!»

bet365

Ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος έφερε τον Μάρκους Μπεργκ στον Παναθηναϊκό, μιλάει στο Gazzetta Weekend Journal για την ανανέωση του Σουηδού στον Παναθηναϊκό και το στοιχείο που τον κάνει να ξεχωρίζει.

Ήταν καλοκαίρι του 2013. Ο Παναθηναϊκός βρισκόταν σε διαδικασία αναδόμησης, δίνοντας τα ηνία στον Γιάννη Αναστασίου και τον Νίκο Νταμπίζα, ο οποίος αποτέλεσε τον τεχνικό διευθυντή του εγχειρήματος. Στις πολλές εύστοχες επιλογές δυναμικού που έγινε εκείνη την περίοδο, ξεχώρισε αυτή του Μάρκους Μπεργκ.

Ο Σουηδός φορ δεν ήταν ήταν τυχαίος. Δεν αποτελούσε κάποιον νεαρό, που έβλεπε τον Παναθηναϊκό ως όχημα για μια καλύτερη καριέρα στο εξωτερικό. Είχε δείξει την αξία του, είχε παραστάσεις από μεγαλο πρωτάθλημα, καριέρα με την Εθνική, αποδεδειγμένη δυνατή παρουσία στην αντίπαλη περιοχή και συνδρομή στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του.

Το «τριφύλλι» ήταν μια ιδανική ευκαιρία για να κάνει restart, να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο και να κερδίσει το στοίχημα της διάρκειας, που αποτελεί το ζητούμενο όταν η καριέρα κάνει «κοιλιές».

Ο Μπεργκ ξεχώρισε από την αρχή στο ελληνικό πρωτάθλημα, καταφέροντας να γίνει ο κορυφαίος, από όλες τις απόψεις και μάλλον κατά γενική ομολογία επιθετικός στο Πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» συμφώνησαν μαζί του για ανανέωση του συμβολαίου του και ο Γιάννης Αναστασίου, υπό τις οδηγίες του οποίου ο Μάρκους κατέκτησε Κύπελλο και έχει διψήφιο αριθμό τερμάτων κάθε σεζόν, μίλησε στο Gazzetta Weekend Journal για τον Μπεργκ που γνώρισε τα χρόνια που ήταν στον Παναθηναϊκό!

Αρχικά, ο νυν τεχνικός της Ρόντα τόνισε: «Συγχαρητήρια στην διοίκηση και τον πρόεδρο ειδικά που κατάφερε και έδεσε στην ομάδα τον Μάρκους. Είναι ένας σημαντικός παίκτης και καλό είναι να υπάρχει μια συνέχεια στην ομάδα. Μιλάμε για έναν εξαίρετο επαγγελματία, έναν καταπληκτικό χαρακτήρα. Εύχομαι να έχει υγεία και επιτυχίες με την φανέλα του Παναθηναϊκού».

Εκτός από το «φονικό» του ένστικτο μπροστά από την αντίπαλη εστία, ο Αναστασίου ξεχώρισε στο Gazzetta Weekend Journal ένα ακόμα στοιχείο που κάνει τον Σουηδό να ξεχωρίζει και να διαλύει τις αντίπαλες άμυνες. «Αυτό που είχα δει στα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά, είναι πως πρόκειται για έναν παίκτη με τρομερή αίσθηση του χώρου. Οι κινήσεις του είναι πάντα έξυπνες, στο να δημιουργεί χώρους. Έχει πολύ καλά "τελειώματα" και με τα δύο πόδια, ικανός με το κεφάλι, με καλή ταχύτητα και αλλαγή κατεύθυνσης», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον άνθρωπο Μπεργκ; Ο Γιάννης Αναστασίου ήταν ξεκάθαρος. «Είναι πολύ απλός σαν χαρακτήρας. Δεν έχει ίχνος βεντετισμού και το κυριότερο αγαπάει αυτό που κάνει και αγαπά πολύ τον Παναθηναϊκό». Είναι κάτι άλλωστε που ο Σουηδός έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια που φοράει την πράσινη φανέλα, ενώ απέδειξε το ιδιαίτερο δέσιμό του με τον σύλλογο αποφασίζοντας την ανανέωση.

 

Τελευταία Νέα