Παπαρίζου, Ρακιντζής, Σάκης: Περασμένα μεγαλεία! (vids)

Παπαρίζου, Ρακιντζής, Σάκης: Περασμένα μεγαλεία! (vids)

bet365

Τελικός Eurovision 2016 απόψε με την Ελλάδα... απούσα! Το τραγούδι-παρωδία ήταν λογικό να μην περάσει από τα ημιτελικά και το G-Weekend Journal για να... χρυσώσει το χάπι στους fan της διοργάνωσης γυρίζει τον χρόνο σε ιστορικές ελληνικές συμμετοχές!

Πριν από μερικά χρόνια, ο θεσμός της Eurovision έγινε... διάσημος στη χώρα μας. Όχι ότι ο κόσμος δεν ενδιαφερόταν για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμού τραγουδιού το 1980, απλά από το 2000 κι έπειτα αυτό που λέμε Eurovision στην Ελλάδα... γιγαντώθηκε! Φυσικά, η νίκη της Έλενας Παπαρίζου το 2005 στο Κίεβο έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια υπάρχει πτώση.

Γεγονός λογικό, αν αναλογιστεί κανείς την οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα από το 2009. Εδώ, όμως, δεν είμαστε για τα δυσάρεστα, ούτε θ' ασχοληθούμε με τις πρόσφατες συμμετοχές. «Στόχος» μας είναι να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και θυμηθούμε ξανά ιστορικές ελληνικές συμμετοχές στη Eurovision! Ιστορικές για... διάφορους λόγους, όπως θα διαπιστώσετε και στη συνέχεια.

Σημείωση: Η σειρά είναι χρονολογική, αφού η μουσική δεν έχει αντικειμενικά κριτήρια κι ένα ενδεχόμενο TOP 10 θα ήταν καθαρά υποκειμενικό, Συνεπώς κρατήσαμε κομμάτια που τα θυμόμαστε όλοι κι η... σειρά δική σας!

Eurovision 1974
Μαρινέλλα
Κρασί, Θάλασσα και τ' αγόρι μου

Γιατί τη θυμόμαστε: Πολύ απλά διότι ήταν η πρώτη ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό. Και δεν τα πήγε άσχημα, αφού τερμάτισε στην 11η θέση.

Eurovision 1977
Πασχάλης, Μπέσσυ Αργυράκη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Μαριάννα Τόλη
Μάθημα Σολφέζ

Γιατί το θυμόμαστε: Διότι ήταν ένα τραγούδι που έγινε... διαχρονικό, το τραγουδάμε ακόμα και σήμερα, ενώ ήταν η πρώτη μας επιτυχία, αφού κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση!

Eurovision 1979
Ελπίδα
Σωκράτης

Γιατί το θυμόμαστε: Για τους ιστορικούς του στίχους! "Σωκράτη εσύ Σούπερσταρ" και... τα μυαλά στα κάγκελα! Πήραμε και την 8η θέση. Όλα καλά!

Eurovision 1987
Bang
Stop

Γιατί το θυμόμαστε: Μα θέλει κι ερώτημα; Για το ΕΠΙΚΟ μαλλί του Θάνου Καλλίρη! Α και για το γεγονός ότι τερματίσαμε στη 10η θέση! Μια χαρά...

Eurovision 1991
Σοφία Βόσσου
Άνοιξη

Γιατί το θυμόμαστε: Για την απίθανη ερμηνεία της Σοφίας Βόσσου και -φυσικά- για το ρεσιτάλ του Ανδρέα Μικρούτσικου! Διαχρόνικο τραγούδι που μέχρι και σήμερα παίζει παντού! Κυριολεκτικά! Όσο για την τελική κατάταξη; Ίσως αξίζαμε κάτι παραπάνω από τη 13η θέση.

Eurovision 1993
Καίτη Γαρμπή
Ελλάδα, χώρα του φωτός

Γιατί το θυμόμαστε: Για την επίκη εμφάνιση της Γαρμπή και το... αιώνιο ερώτημα αν τελικά φόραγε εσώρουχο μέσα από το φόρεμα ή όχι! Οι ευρωπαίοι πάντως εκτίμησαν την προσπάθεια και μας έδωσαν την 9η θέση.

Eurovision 2001
Antique
Die for you

Γιατί το θυμόμαστε: Για τη νεαρή Έλενα που μας... έβγαλε από την παρακμή των προηγούμενων ετών και μας έδωσε την 3η θέση. Την καλύτερη μέχρι τότε...

Eurovision 2002
Μιχάλης Ρακιντζής
S.A.G.A.P.O.

Γιατί το θυμόμαστε: Τι να γράψουμε εδώ; Η εικόνα μιλά από μόνη της...

Eurovision 2003
Μαντώ
Never Let You Go

Γιατί το θυμόμαστε: Γιατί το στήθος της πήγε να εκραγεί!!! Παρόλα αυτά τερματίσαμε μόλις στη 17η θέση… Ίσως αν είχαμε στείλει τη Sabrina να είχαμε καλύτερη τύχη.

Eurovision 2004
Σάκης Ρουβάς
Shake It

Γιατί τη θυμόμαστε: Διότι με την τούμπα το Σάκη, το χορευτικό του και την εντυπωσιακή του εμφάνιση φτάσαμε πιο κοντά από ποτέ στην κορυφή! Μας την... πήρε, βέβαια, η Ρουσλάνα...

Eurovision 2005
Έλενα Παπαρίζου
My number one

Γιατί τη θυμόμαστε: Γιατί η Έλενα έκανε την ΑΠΟΛΥΤΗ εμφάνιση! Από το "You're my lover under cover" μέχρι το ρεφρέν και τον... ποντιακό χορό η Έλενα τα έδωσε όλα κι απλά δεν γινόταν να χάσει! Απολαύστε την:

Eurovision 2008
Καλομοίρα
Secret Combination

Γιατί τη θυμόμαστε: Για το... νάζι της Καλομοίρας πάνω στη σκηνή και το γεγονός ότι καταφέραμε να φτάσουμε στην 3η θέση!

Eurovision 2013
Koza Mostra & Αγάθωνας Ιακωβίδης
Alcohol Is Free

Γιατί το θυμόμαστε: Διότι είναι η πρόσφατη... επιτυχία μας και μάλιστα όχι με τα λεφτά του παρελθόντος. Μόνο μπράβο αξίζουν στα παιδιά και τον Αγάθωνα για την 6η θέση...

 

Τελευταία Νέα