Aψήφισαν το νόμο της βαρύτητας! (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Aψήφισαν το νόμο της βαρύτητας! (vids)

bet365

Με αφορμή το All Star Weekend 2016, το Gazzetta Weekend Journal παρουσιάζει μέσα από ένα video-αφιέρωμα τους παίκτες με το υψηλότερο άλμα στην ιστορία του ΝΒΑ!

ΝΒΑ σημαίνει θέαμα. Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού βλέπουμε τις πιο εντυπωσιακές και το All Star Weekend αποτελεί την… κορύφωση! Η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ έχει ως αποκλειστικό στόχο τη διασκέδαση του κοινού γι’ αυτό και κατά καιρούς έχουμε γίνει μάρτυρες «μαγικών» στιγμών.

Η ώρα για το φετινό All Star Weekend έφτασε και με αφορμή το συγκεκριμένο παρουσιάζουμε τους παίκτες με το υψηλότερο άλμα στα χρονικά! Η λίστα είναι από την ιστοσελίδα hypun κι είναι δεδομένο πως ορισμένα από τα ονόματα που έχετε συνδέσει με τα εντυπωσιακά καρφώματα απουσιάζουν.

Στην προκειμένη, όμως, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το κατακόρυφο άλμα. Το πόσο ψηλά φτάνουν οι συγκεκριμένοι αθλητές κι όχι με το πόσο θεαματικά ολοκληρώνουν την προσπάθεια τους.

Νο. 15 Τζούλιους Έρβινγκ

Φοβερά καρφώματα. Ο Έρβινγκ ήταν ο πρώτος... showoff dunker κι εκείνος που άνοιξε το δρόμο στους Ντομινίκ Γουίλκινς και Μάικλ Τζόρνταν. Το άλμα του έφτασε στις 41 ίντσες.

Νο. 14 Ντομινίκ Γουίλκινς

Έγραψε ιστορία με τη φανέλα των Ατλάντα Χοκς κι όσον αφορά τα καρφώματα, ήταν ένα... αληθινό «Γεράκι»! Το άλμα του έφτανε στις 42 ίντσες.

Νο. 13 Τρέισι ΜακΓκρέιντι

Απίθανος σκόρερ, φοβερός στην επίθεση. Παράλληλα, όμως, ξεχώριζε και για τα εντυπωσιακά του καρφώματα. Το άλμα του έφτανε στις 42 ίντσες.

Νο. 12 Βινς Κάρτερ

Από τα πρώτα ονόματα που σου έρχονται στο μυαλό όταν σε ρωτήσουν για έναν εντυπωσιακό dunker! Το άλμα του έφτανε στις 43 ίντσες.

Νο.12 Κλάιντ Ντέξτερ

Παίκτης της... εποχής του Μάικλ Τζόρνταν. Είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον Air, ωστόσο είχε πραγματοποιήσει σπουδαία καρφώματα... Το άλμα του έφτανε στις 43 ίντσες.

Νο. 10 Στιβ Φράνσις

Από τους παίκτες της... νεότερης εποχής που ξεχώριζαν για τα εντυπωσιακά τους καρφώματα. Το άλμα του τρεις φορές All Star έφτανε στις 43 ίντσες.

Νο. 9 ΛεΜπρον Τζέιμς

Εντυπωσιακός! Ο καλύτερος παίκτης στη σύγχρονη ιστορία του ΝΒΑ κι ένας εκ των κορυφαίων στα καρφώματα! Το άλμα του φτάνει στις 43 ίντσες, ωστόσο φαίνεται πως έχει πάρει απόφαση να μην εμφανιστεί σε διαγωνισμό καρφωμάτων...

Νο. 8 Νέιτ Ρόμπινσον

Παίκτης... θαύμα! Τι κι αν βλέπει τον κόσμο μόλις από το 1 μέτρησε κι 75 εκατοστά; Έχει στη συλλογή του τρεις τίτλους σε διαγωνισμό καρφωμάτων! Το άλμα του φτάνει στις 43.5 ίντσες.

Νο. 7 Ντι Μπράουν

Νικητής στον διαγωνισμό καρφωμάτων του 1991 με το "no look" κάρφωμα να έχει μείνει στην ιστορία! Το άλμα του έφτανε στις 44 ίντσες.

Νο. 6 Σάνον Μπράουν

Με τα καρφώματα του έφερε σε δύσκολη θέση πολλούς παίκτες του ΝΒΑ! Το άλμα του έφτανε στις 44.5 ίντσες και παρά το γεγονός ότι είναι δύο φορές Πρωταθλητής, δεν έκανε την καριέρα που μπορούσε.

Νο. 5 Μπέρναρντ Κινγκ

Φοβερός dunker, ωστόσο έσπασε το πόδι του κι έχασε σημαντικό μέρος των ικανοτήτων του. Το άλμα του έφτανε στις 46 ίντσες.

Νο. 4 Τζέισον Ρίτσαρντσον

Τον Σεπτέμβριο του 2015 έβαλε τέλος στην καριέρα του. Εκρηκτικός παίκτης. Νικητής στον διαγωνισμό του 2002 και σ' εκείνον του 2003, με το άλμα του να φτάνει στις 46 ίντσες.

Νο. 3 Σπαντ Γουέμπ

Μοναδική περίπτωση. Ήταν μόλις 1.70 μέτρα, ωστόσο με το άλμα του είχε εντυπωσιάσει τους πάντες! Πηδούσε ψηλότερα από πολλούς σταρ του ΝΒΑ, με το άλμα του να φτάνει στις 46 ίντσες.

Νο. 2 Ντάρελ Γκρίφιθ

Έγραψε ιστορία στο NCAA με το Louisville και στα παρκέ του NBA με τους Γιούτα Τζαζ. Το άλμα του έφτανε στις 46 ίντσες.

Νο. 1 Μάικλ Τζόρνταν

Φτάσαμε στο Νο.1, εκεί όπου βρίσκεται ο... Νο.1! Ο κορυφαίος! Ο λόγος για τον Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος έβαλε πολλά μεγάλα καλάθια στην καριέρα του, παράλληλα, όμως, ξεχώριζε και για τα εντυπωσιακά του καρφώματα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το κάρφωμα από την γραμμή των βολών; Το άλμα του Air έφτανε τις 48 ίντσες!

 

Τελευταία Νέα