Κάρλι Λόιντ: H γυναίκα που «μάγεψε» τις ΗΠΑ! (pics, vids)

Αντωνία Σπανού
Κάρλι Λόιντ: H γυναίκα που «μάγεψε» τις ΗΠΑ! (pics, vids)

bet365

Δεν είναι η Χίλαρι, αλλά στις ΗΠΑ την θέλουν για διάδοχο του Ομπάμα! Δεν είναι καν πολιτικός! Η Κάρλι Λόιντ έκανε χατ – τρικ στον τελικό του Μουντιάλ γυναικών και τρέλανε τους πάντες! Το G- Weekend Journal σας παρουσιάζει την Αμερικανίδα MVP του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Στην Αμερική έχουν μια πολύ περίεργη άποψη για την πρωταγωνίστρια τους. Η Κάρλι Λόιντ έχει καταφέρει κάτι που είναι πολύ περίεργο. Γενικότερα δεν τρελαίνονται να την παρακολουθούν. Θεωρούν ότι κάνει λάθη και μέσα στα παιχνίδια συνήθως θέλουν να την κάνουν αλλαγή για κάποια που απλά θα είναι καλύτερη. Παίζει στην μεσαία γραμμή και για πολλά χρόνια χρειαζόταν κάποια παίκτρια πίσω της να διορθώνει τα λάθη της. Όσο ωριμάζει έχει φτιάξει αυτόν τον τομέα και έχει βρει σωστό ρόλο στο γήπεδο. Και ενώ όλοι γκρινιάζουν, η Λόιντ έχει καταφέρει το εξής... Nα την θεωρούν μια τεράστια παίκτρια που σκοράρει μεγάλα γκολ σε μεγάλα παιχνίδια. Θέλουν να την ξεφορτωθούν και πάντα το μετανοιώνουν. Και καλά κάνουν. Κάθε φορά φροντίζει να βγάζει λάθος τους επικριτές της και δέχεται την αποθέωση του κόσμου.

Σκοράρει και δίνει ασίστ σε κάθε σημαντικό παιχνίδι που παίρνει μέρος και δημιουργεί πονοκέφαλο στους Αμερικανούς.

«Είναι σαν κάθε φορά που ακουμπάς την μπάλα πάει στα δίχτυα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει μια φορά στην καριέρα σου. Ότι δοκιμάζεις βγαίνει και σχεδόν κάθε σουτ πάει στο τέρμα». Αυτό δήλωσε για το χατ- τρικ που πέτυχε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Κάρλι Λόιντ, στο επίσημο σάιτ της FIFA. Το «αστέρι» της Αμερικάνικης ομάδας αλλά και του Παγκοσμίου γυναικείου ποδοσφαίρου «τράβηξε» για ακόμα μια φορά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της.

Η 32χρόνη παίκτρια της μεσαίας γραμμής έχει καταφέρει να κάνει όλα της τα όνειρα πραγματικότητα. Είναι κάτοχος δύο χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, και έχει πόδι «χρυσάφι», αφού έχει πετύχει και τα δύο νικητήρια γκολ για το χρυσό μετάλλιο στου Ολυμπιακούς του 2008 και του 2012. Αυτά που έχει καταφέρει η Λόιντ ξεπερνούν οτιδήποτε ίσως να είχε φανταστεί για την καριέρα της. Έχει πάρει μέρος σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα με την εθνική ομάδα της Αμερικής και έχει βοηθήσει να κερδίσουν μία φορά το χάλκινο,μια το αργυρό και τώρα συμπλήρωσε την συλλογή με εμφατικό τρόπο κατακτώντας το χρυσό. Πέτυχε τρία γκολ και έδωσε στην χώρα της τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας κόντρα στην Ιαπωνία.

Στον τελικό η Αμερική επικράτησε με 5-2. Η Λόιντ απλά ήταν εκπληκτική. Πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ από το κέντρο του γηπέδου και το χατ- τρικ της το ολοκλήρωσε μέσα στα πρώτα 16 λεπτά θέτοντας τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη. Αναδείχτηκε καλύτερη παίκτρια του τουρνουά και βγήκε δεύτερη σκόρερ έχοντας πετύχει 6 γκολ στην διοργάνωση του Καναδά.

«Από μικρή ξεχώριζε για την ικανότητα της με την μπάλα»

Η Λόιντ γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη στο Νιού Τζέρσει και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία 5 χρονών. Η μητέρα της θυμάται: «Από μικρή υπερηφανευόταν στα αγόρια. Πάντα λάτρευε να επιδεικνύει τις ικανότητες της αλλά επίσης δούλευε πολύ σκληρά».

Η Λόιντ πήγε στο Delran High School και ξεχώριζε από την πρώτη στιγμή για τις ικανότητες της. Στην τελευταία της χρονιά με την φανέλα του λυκείου της, έκανε «μαγικά« πράγματα. Σκόραρε 26 γκολ και έδωσε 8 ασίστ ενώ ήταν αρχηγός στην ομάδα της η οποία έκλεισε την χρονιά με ρεκόρ 18-3 σε νίκες και ήττες. Έχει γράψει το όνομα της στην ιστορία των σχολείων που έχει αγωνιστεί και έχει κερδίσει άπειρες διακρίσεις.

Το ίδιο ισχύει και για το κολέγιο που αγωνίστηκε όπου άφησε μια τεράστια παρακαταθήκη με πολλά ρεκόρ.

Σήμερα αγωνίζεται στο NWSL. Η Λόιντ επέστρεψε μετά από τραυματισμό στον ώμο της, όπου χρειάστηκε εγχείρηση, και βοήθησε την ομάδα της Western New York Flash να κερδίσει το πρωτάθλημα. Δεν φάνηκε να έχει επηρεαστί αφού σε 36 εμφανίσεις μέτρησε 18 γκολ μαζί και τα δύο στον τελικό που έδωσαν το πρωτάθλημα στην ομάδα της.

Μέσω ενός ντραφτ που υπάρχει στο Αμερικάνικο γυναικείο ποδόσφαιρο ο επόμενος σταθμός της καριέρας της είναι οι Houston Dash.

Ο θρύλος της Λόιντ στην εθνική ομάδα των Η.Π.Α

Ξεκίνησε την πορεία της στην ομάδα U-21 και ανέβηκε όλα τα κλιμάκια. Η Λόιντ έκανε την πρώτη της εμφάνιση στις 10 Ιουλίου του 2005 κόντρα στην Ουκρανία. Η πορεία της με την εθνική ομάδα είναι και αυτή «μαγική». Έχει πάρει μέρος σε όλες τις σημαντικές διοργανώσεις και έχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί. Το 2008 πήρε το βραβείο της κορυφαίας αθλήτριας ποδοσφαίρου μαζί με τον Τιμ Χάουαρντ στην Αμερική και το 2012 πήρε το βραβείο της FIFA για την παίκτρια της χρονιάς.. Οι διακρίσεις δφαίνονται να μην τελειώνουν. Σε κάθε διοργάνωση ήταν πρωταγωνίστρια και έχει επιτυχίες σχεδόν όλου τους τίτλους που κυνήγησε.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2015 στον Καναδά

Το Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε στον Καναδά ήταν το αποκορύφωμα μιας σπουδαίας καριέρας. Η Λόιντ ήταν αρχηγός της ομάδας των Η.Π.Α και την οδήγησε στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά το 1999.

«Νομίζω ότι η καριέρα μου ανέβηκε επίπεδο, αυτό είναι σίγουρο. Υπάρχει πάντα το περιθώριο για βελτίωση και ξέρω ότι πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά».

Κέρδισε την Χρυσή Μπάλα του τουρνουά αφού ανακηρύχθηκε καλύτερη παίκτρια. Πέτυχε το «μαγικό» χατ-τρικ στον τελικό κόντρα στην Ιαπωνία στα πρώτα 16 λεπτά του παιχνιδιού και οι Αμερικάνοι χωρίς να έχουν άλλη επιλογή αποθέωσαν την αρχηγό τους κάνοντας την ... Άγαλμα της Ελευθερίας αλλά και βάζοντας την στο δολάριο.

Στην επίσημη συνέντευξη που έδωσε στην FIFA απάντησε αν μια καλή στιγμή καλύπτει τις απογοητεύσεις που έχει περάσει:

«Όχι, δεν το βλέπω έτσι. Νομίζω ότι οι κακές στιγμές είναι σημαντικές. Αυτό σε κάνει πιο δυνατή και καλύτερη στο να στοχεύεις ψηλά. Προφανώς, είναι σπουδαίο να έχεις καλές στιγμές αλλά επίσης θεωρώ ότι μαθαίνει πιο πολλά όταν τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα έχεις φανταστεί».

Στον τελικό μπορεί να την είδαν όλοι αλλά όχι οι γονείς της. Θεώρησε ότι θα ήταν πολύ αγχωμένη και έτσι επέλεξε να τους κρατήσει έξω από το γήπεδο.

Η Λόιντ είναι ένας παρεξηγημένος «μύθος» για τους Αμερικάνους, αλλά φροντίζει με αυτά που πετυχαίνει να γράψει το όνομα της με oλόχρυσα γράμματα στην ιστορία του αθλήματος.

 

Τελευταία Νέα