Απόλλων Σμύρνης: Το θαύμα μιας ομάδας που «χτίστηκε» σε 10 μέρες!

Απόλλων Σμύρνης: Το θαύμα μιας ομάδας που «χτίστηκε» σε 10 μέρες!

bet365

Από πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, ο Απόλλων Σμύρνης, που χτίστηκε μέσα σε 10 μέρες θα είναι και του χρόνου στη Super League. Πώς τα κατάφερε η ομάδα της Ριζούπολης; Το Gazzetta Weekend Journal εξηγεί!

Η χρονιά που φτάνει στο τέλος της είναι άκρως επιτυχημένη για τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η ομάδα των Αθηνών θα είναι και του χρόνου στη Super League Interwetten, πετυχαίνοντας το δικό της θαύμα δύο στροφές από το τέλος των αγωνιστικών της υποχρεώσεων.

Πώς έφτασε, όμως, στο σημείο να σώσει τη σεζόν; Το Gazzetta Weekend Journal ξετυλίγει από την αρχή το κουβάρι μιας άκρως επιτυχημένης συνταγής.

Ομάδα για... επιβίωση σε 10 μέρες

Ο Απόλλων Σμύρνης δεν ήξερε αν θα ανέβει απευθείας ή αν θα έδινε μπαράζ. Τελικά αποφασίστηκε να παίξει αγώνες με τη Ξάνθη. Οι Ακρίτες είχαν αποφασίσει να μην καταφύγουν στο CAS και έτσι έπαιξαν στα μπαράζ με ομάδα που αποτελούνται κυρίως από την Κ20. Η Ελαφρά Ταξιαρχία με δύο νίκες πανηγύρισε την επιστροφή της στη Super League Interwetten. Το μυαλό όλων από τιε 29 Αυγούστου του 2020 ήταν το πώς θα χτιστεί μια ομάδα μέσα σε 10 μέρες.

Αρχικά, παίρνεται η απόφαση να μη συνεχίσει στην ομάδα ο Μπάμπης Τεννές και έτσι επιστρέφει στη Ριζούπολη ο έμπειρος Γιώργος Παράσχος.

Ο Έκτορας Μονεμβασιώτης κι ο Αντώνης Μανίκας, σε συνεργασία με τον κόουτς, σχεδιάζουν ένα ξεκάθαρο πλάνο το οποίο θα πρέπει να βασιστεί πάνω σε παίκτες που ξέρουν την κατηγορία και ακόμα πιο συγκεκριμένα, ξέρουν από ομάδες που έχουν μάθει να... επιβιώνουν!

Η εντολή του «μεγάλου αφεντικού», Παναγιώτη Μονεμβασιώτη ήταν μία: «δεν θα πάρετε κανέναν δανεικό». Κι αυτό συνέβη. Το ρόστερ για τη σεζόν 2020-2021 άρχισε να παίρνει «σάρκα κι οστά» από παιδιά όπως οι Κότσαρης, Γιαννακόπουλος, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Κιτοκό, Μαρκ Φερνάντεθ, Αντονί Μουνιέ, Τσιλούλης και Ντάουντα.

Οι πρώτοι δύο τερματοφύλακες πλαισιώνουν τον έμπειρο Βέρχουλστ, ενώ η άμυνα χτίζεται πάνω σε δύο παίκτες που ξέρουν πολύ καλά και το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ έχουν την εμπειρία για να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη αποστολή που είχαν μπροστά τους. Λισγάρας και Μπαξεβανίδης, μαζί με τον Ντομίνγκες «έχτισαν» μια αξιόλογη άμυνα, που ενέπνεε εμπιστοσύνη, στην οποία «έδενε» κι ο Τσαμπούρης, ο οποίος επίσης έχει «φάει με το κουτάλι» τα ελληνικά γήπεδα. Ο Μαρκ Φερνάντεθ, ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες του Αστέρα και έψαχνε για μια νέα πρόκληση, την οποί βρήκε στην Αθήνα. Οι Μουνιέ και Ντάουντα είχαν την ποιότητα που έψαχνε η ομάδα από τη μέση και μπροστά. Και από τους τρεις εν τέλει περιμένουν περισσότερα στην ομάδα. Ηγέτης της ομάδας ο Τόμας Μπεντινέλι, ο οποίος όποτε χρειάστηκε ήταν... εκεί και ανέβαζε επίπεδο τη μεσοεπιθετική γραμμή.

Ο Γιώργος Παράσχος και το τιμ του δημιουργούν μια συμπαγή ομάδα που στα περισσότερα ματς έβγαζε τη δική της ταυτότητα. Πάνω σ' αυτό είχε δημιουργηθεί ένα οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια, ενώ ο Αλεξίου, ο γυμναστής της ομάδας είχε καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν να έχει αποτέλεσμα η δουλειά του. Εκτός των Αντίλ Ραϊλί και Βιτλή που τραυματίστηκαν σοβαρά, η ομάδα στα μέσα της σεζόν δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα.

Με το... δεξί στο πρωτάθλημα, η σταθερότητα κι η αλλαγή στον πάγκο

Ο Απόλλων, λοιπόν, κατάφερε και... έτρεξε για να κλείσει τις τρύπες του στο ρόστερ και μπήκε στις επίσημες υποχρεώσεις του στις 4 Οκτωβρίου, εξασφαλίζοντας μια μικρή παράταση τριών αγωνιστικών off, σε σχέση με τις άλλες ομάδες για να μπορέσει η ομάδα να «δέσει», χωρίς να έχει κάνει καν προετοιμασία ουσιαστικά.

Στις 4 Οκτωβρίου το πρώτο ματς της σεζόν με την ΑΕΛ, βρίσκει τον Απόλλωνα νικητή χάρη στο γκολ του Φατιόν από την άσπρη βούλα στις καθυστερήσεις. Με τα πάνω και τα κάτω της ομάδα, φτάνει στο σημείο να είναι σε πολύ καλύτερο σημείο απ' ότι άλλες ομάδες που ξεκίνησαν με άλλες βάσεις. ΑΕΛ, Παναιτωλικός, Λαμία παλεύουν για τη σωτηρία τους και φτάνοντας προς το τέλος του πρωταθλήματος η Λαμία κατάφερε να σώσει τη σεζόν. Οι «βυσσινί» δείχνουν ότι έχουν χάσει το... τρένο και ο Παναιτωλικός ακόμη παλεύει.

Μελανό σημείο για την ομάδα των Αθηνών, η αλλαγή προπονητή. Στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στραβώνει το κλίμα εντελώς για τον Γιώργο Κασναφέρη και μετά την εν λόγω αναμέτρηση ανακοινώνεται η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ακολουθεί η νίκη με τον Παναιτωλικό και στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Παράσχος κάνει γνωστή την αποχώρησή του. Μια αποχώρηση που επισκιάστηκε από μαύρα σύννεφα που δημιούργησαν οι δηλώσεις του έμπειρου τεχνικού.

Στον ΣΠΟΡ FM, ο πρώην τεχνικός του Απόλλωνα Σμύρνης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης χαρακτήρισε τους παίκτες του «στημένους μετά την ήττα από τη Λαμία».

Το αφεντικό του Απόλλωνα, μέσω του gazzetta.gr, δεν θέλησε να πει πολλά, κάνοντας λόγο για «ξεκατίνιασμα που δεν ταιριαζει σε έναν σοβαρό άνθρωπο».

Τα κλειδιά της ομάδας, δίνονται στον Μάκη Χάβο. Σ' έναν επίσης γνώστη της κατηγορίας. Αυτός ο «γάμος», τελικά, έγινε. Στο παρελθόν είχαν έρθει και πάλι κοντά οι δύο πλευρές αλλά για διαφορετικούς λόγους το deal ποτέ δεν είχε φτάσει ως το τέλος. Ο Απόλλων, στα play out, παίρνει 3 βαθμούς μέσα από 3 ισοπαλίες και καταφέρνει να σώσει τη σεζόν της.

Το «αύριο»

Ο Απόλλων, έχοντας ως εγγύηση τη διοίκησή της σχεδιάζει ήδη την επόμενη σεζόν. Στόχος αυτή τη στιγμή είναι να πλασαριστεί στη 10άδα, αλλά δεδομένα σκέψεις για του χρόνου ήδη γίνονται και έχουν ξεκινήσει επαφές για την ανανέωση συμβολαίων.

Δεδομένα θα υπάρξουν αποχωρήσεις, οι οποίες θα ξεκαθαρίσουν όταν θα τελειώσει και τυπικά το πρωτάθλημα και φτάσει στα χέρια των ανθρώπων της ομάδας η αναφορά του Χάβου για το ποιους θέλει και ποιους όχι για την επόμενη σεζόν.

Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο, όμως, ότι ήδη αναζητούνται ποιοτικές λύσεις για μπροστά, ενώ τα όποια κενά δημιουργηθούν θα καλυφθούν (τουλάχιστον αυτή η πρόθεση υπάρχει) να είναι ισάξια ή καλύτερα, ώστε η ομάδα να ανέβει άλλο ένα σκαλοπάτι.

Αυτή η σεζόν είναι οδηγός για τον Απόλλωνα, ο οποίος ακολούθησε ορθολογικές κινήσεις, εμπιστεύτηκε τον Αντώνη Μανίκα για να δημιουργήσει ένα ρόστερ που... ήξερε τί ήθελε και πάνω σ' αυτό θα γίνουν οι απαραίτητες «ενέσεις» για το... αύριο, στο οποίο δεν πρέπει να γίνει πισωγύρισμα.;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα